Seri üretim yapan Türk mobilya devi iflas etti! Yüzlerce kişiyi istihdam ediyordu

Türkiye'de ekonomik krizin etkileriyle birçok firma zora girdi. Son olarak mobilya sektöründe faaliyet gösteren dev fabrika iflas etti. Binlerce kişi bu iflastan dolayı işsiz kaldı.

Dünya ekonomisindeki çeşitli faktörlerden dolayı birçok ülkenin ekonomisi zora giriyor. Pandemi döneminde değişen ticaret dengeleri ve kırılan tedarik zinciri tüm düzeni alt üst etti. Birçok firma bu zorlu piyasa koşullarına adapte olamadı ve iflas ettiğini duyurdu.

TÜRKİYE EN AZ ETKİLENEN ÜLKEYDİ

Ekonomisi güçlü olarak bilinen İngiltere ve Almanya'da bile firmaların iflas etmesi durumun ciddiyetini ortaya koyuyor. Türkiye, jeopolitik konumundan dolayı krizlerden en son etkilenen ülkeler arasında yer alıyor. Son yıllarda döviz kurundaki arış ve durmaya enflasyona bağlı olarak birçok firma zora girdi.

MEŞHUR MOBİLYA MARKASI İFLAS ETTİ

Piyasada nakit para akışının bozulması zincirleme sıkıntıları beraberinde getirdi. En son iflas eder denilen dev firmalar bile bu süreçte iflas. Son olarak Türkiye'de dev fabrikası olan ve ürünleri birçok mağazada satılan meşhur mobilya markası iflas etti. Söz konusu iflastan dolayı birçok kişi işsiz kaldı.

KONKORDATO TALEBİ REDDEDİLDİ

Bursa'nın İnegöl ilçesinde faaliyet gösteren firma konkordato talep etmişti. Arin Yatak Mobilya Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi, 27/02/2024 tarihinde konkordato talebinin reddedilmesi sonucunda iflas ettiğini açıkladı. Seri üretim yapan fabrikada yüzlerce kişi istihdam ediliyordu. Yatak, baza ve mobilyanın her çeşidi olmak üzere onlarca ürünün üretimi gerçekleştiriliyordu. İflas sonrası yüzlerce kişi işsiz kaldı.

Ekonomi Haberleri