Serhat: Taraftarı da anlamak lazım

Konyaspor, Cumartesi günü evinde oynayacağı Hacettepe karşılaşmasının hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürürken, yeşil-beyazlı takımın yıldız oyuncularından Serhat Akın, tecrübeli bir kadroya sahip olduklarına dikkat çekerek, Bizden beklentilerin farkındayız

Teknik Direktör Giray Bulak nezaretinde yürütülen çalışmalarla Hacettepe karşılaşmasına hazırlanan Konyaspor’un tecrübeli futbolcusu Serhat Akın, karşılaşmayla ilgili yaptığı değerlendirmede 30 yaş ortalaması bir takım olduklarını belirterek, bu zorlu dönemi tecrübe sayesinde geçeceklerini söyledi. Lige verilen arada Antalya’da kamp yaparak Hacettepe maçının hazırlıklarını sürdürdüklerini ve ardından yeniden Konya’ya dönerek çalışmalara ara vermeden devam ettiklerini ifade eden Serhat Akın, “Antalya kampında çok güzel bir ortamda hem kafa anlamında dinlenme imkanı bulduk, hem de antrenmanlar ve özel maçlarla eksiklerimizi giderme yoluna gittik. Şimdi önümüzde Hacettepe ile oynayacağımız çok önemli bir maç var. Burada bizden beklentilerin farkındayız. Sonuçta yaş ortalaması 30’a yakın bir futbolcu grubuyuz. Tecrübemizle bunların üstesinden geleceğimize inanıyorum. Sonuçta şahsım adına da takımım adına da hastalıklar ve sakatlıklar geride kaldı. Son 9 haftaya sağlıklı bir şekilde gireriz ve istediğimiz sonuçları alırız. Alacağımıza da inanıyorum. Bana göre maç oynanılmadan yaptığınız antrenmanlarla, antrenmanlardaki performansınızla ve isteğinizle arzunuzla kazanılır. İnanmamız gerekiyor. Buna da tüm takım olarak inanıyoruz. Kadro kalitemiz belli. Bize kalan sadece bunu Hacettepe maçıyla başlayan dönemde sahaya yansıtmak. Hacettepe maçı kendi evimizde oynuyoruz. Çok kritik bir karşılaşma. Sonuca oynuyoruz. Rakibimiz belki de ligi bitirmiş gibi görünüyor. Biz kendi işimize bakıyoruz. Kazanarak biraz da olsa rahatlamak ve kalan haftalar öncesi moral bulmak istiyoruz.” 

Hacettepe maçında taraftarlarımızı yanlarında görmek istediklerini de sözlerine ekleyen Serhat Akın, “Taraftar psikolojisi de zor. Onları da anlamak gerekiyor. Takım çok kritik bir durumda ve endişeleri normal. Ama geldiğim günden beri takımımızın durumu her ne kadar kritik gibi görünse de takımdan kimse düşmeyi aklının ucundan bile geçirmiyor. Sahaya çıkarak yüreğimizi ortaya koyduğumuz zaman karşımızda duracak takımın olmadığını düşünüyorum. Açıkçası ben taraftarımızın bizim yanımızda olduğuna inanıyorum. Hacettepe maçından üç puanla ayrıldığımız zaman taraftarımızın da bizimde moralimiz yerine gelir” diye konuştu. Serhat Akın, kendisi performansı ile ilgili olarak da şunları söyledi: “Kendi açımdan şu ana kadar vermek istediklerimi veremedim. İlk geldiğimde tam hazır değildim. Ardından cezalı duruma düştüm, daha sonra da hastalıkla mücadele ettim. Bunlar tabi ki bahane değil ve futbolun içerisinde olan şeyler. İnşallah kalan 9 haftada herhangi bir hastalık ve sakatlık yaşamadan takımıma elimden gelen katkıyı veririm” diyerek sözlerini tamamladı. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri