Şerefli bayrak

İslam dünyası turizm başkenti seçilen Konya, yıl boyunca önemli organizasyonlara ev sahipliği yapacak. Tahir Akyürek, "Kudüs'ten şerefli bir bayrak devraldık" dedi

İslam dünyasının 2016 turizm başkenti seçilen Konya'da yıl boyunca çok sayıda etkinlik gerçekleştirilecek. 'İslam Dünyası Turizm Başkenti Konya' kapsamında gerçekleştirilmesi planlanan faaliyetlerin tanıtımı yapıldı. Dedeman Otel'de gerçekleştirilen tanıtım toplantısına Vali Muammer Erol ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'in yanı sıra çok sayıda protokol üyesi katıldı. Tanıtım toplantısında konuşan Vali Muammer Erol, Konya'da güzel şeylerin olduğunu söyledi.

Tanıtım faaliyetlerine ağırlık verdiklerini belirten Vali Erol, "Şehrimizin tarihi, kültürel ve turistik değerlerinin korunması, geliştirilmesi ve tanıtımı için her türlü faaliyeti daha iyi yapabilmek amacıyla Valiliğimiz koordinesinde, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile birlikte, sivil toplum kuruluşlarımızın ve TÜRSAB'ın katılımıyla Konya Tanıtım Vakfı (KOTAV) kuruldu. Vakfın başkanlık görevini ise Ercan Uslu üstlendi. Tanıtım fonundan da alacağımız maddi destekle şehrimizi dışarıya en iyi şekilde tanıtacağız" diye konuştu.

KONYA KUDÜS'ÜN EŞİ MEDİNE'NİN KARDEŞİ

Toplantıda söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de, Konya için son derece önemli bir projenin tanıtımı için biraraya geldiklerini dile getirerek sözlerine başladı. Konya'nın yükselişinin devam ettiğini belirten Akyürek, Konya'nın uluslararası platformlarda ve organizasyonlarda Türkiye'yi temsil ettiğini, şehrin edindiği misyonun gelişmesi açısından verilen başkentlik ünvanının önemli olduğunu kaydettti. Akyürek, "2015 yılında İslam dünyasına Kudüs başkentlik yaptı. Bu yıl Konya yapıyor. Önümüzdeki yıl da Medine başkentlik yapacak. Şerefli bir bayrak devraldık. Bu da Konya'nın Kudüs'ün eşi, Medine'nin de kardeşi olduğunun göstergesidir. Konya bu başkentlik ünvanını hiç kaybetmeyecek. Tarihe iz bırakmaya devam edeceğiz. Bu noktada tüm kurum ve kuruluşlara görev düşüyor. Basının da sorumlulukları var. Toplu ulaşım araçlarında, ticari taksilerde ve şehrin farklı noktalarında İslam Turizm Başkenti Konya logosunu yerleştireceğiz ve afişlerini asacağız. Güzel bir logo hazırladık" sözlerini kullandı.

BAŞBAKAN AHMET DAVUTOĞLU'NA JEST

İslam İşbirliği Teşkilatı'nın bu ünvanla Konyalı Başbakan Ahmet Davutoğlu'na da bir jest yaptığını dile getiren Akyürek, Konya'yı başkent olarak gördükleri için İslam İşbirliği Teşkilatı'na teşekkür etti. Şehrin başkentlik vasfını yüzyıllardır yitirmediğini aktaran Akyürek, Selçuklu döneminde gezginlerin, alimlerin, tüccarların buluşma noktası olan Konya'nın önemini hiçbir zaman yitirmediğini söyledi. "Bir başkent daima başkenttir" sözünü hatırlatan Akyürek, şehrin bir çok alanda örnek olduğunu, başkentlik ünvanına yakışır şekilde hareket edeceğini belirterek, herkesi etkinliklere sahip çıkmaya davet etti. 

KONYA'YI DÜNYAYA ANLATACAĞIZ

İslam Ülkeleri İstatistik Ekonomik ve Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi (SESRIC) Genel Direktörü Musa Kulaklıkaya da, Konya'nın önemli bir şehir olduğunu, şehrin değerli sıfatlarına bir yenisini daha eklediğini kaydetti. Konya'nın Kudüs ve Medine'ye benzediğini dile getiren Kulaklıkaya, şunları söyledi: "Başkentlik ünvanı Konya'ya verildi. Bu fırsat şehir tarafından iyi değerlendirilmeli. Şehirdeki tüm aktörler elbirliği yapmalı. İslam Birliği Teşkilatı'na bağlı SESRIC olarak şehrin 56 ülkede tanıtılması için elimizden geleni yapacağız. Başkanlar kardeş belediyeleri de unutmamalı. Birçok programı ve etkinliği Konya'ya kaydıracağız. Helal Turizm Konferansı'nı da burada gerçekleştireceğiz. Konya'yı dünyaya daha iyi anlatacağız" sözlerini kullandı.

KONYA İÇİN BÜYÜK BİR FIRSAT

Başkentlik ünvanı verilmesini "Büyük bir fırsat" olarak yorumlayan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin ise, Konya'nın bu tür organizasyonları fazlasıyla hakettiğini belirtti. "Yeni bir medeniyet inşasının eşiğinideyiz" diyen Şahin, "Medeniyetin 3 saç ayağı var. Bilim, inanç ve sanat. Biri olmadı mı medeniyet inşa edilmez. İslam ülkelerinin durumu ise içler acısı. Her son yeni bir başlangıç" açıklamasında bulundu. Konya'nın parlayan bir yıldız olduğunu, bu nedenle Konya'ya uluslararası uçuş imkanının verilmesini de talep eden Şahin, aktarmalı uçak seferlerinin zaman kaybına neden olduğunu, bekleme süresinin uzunluğunun insanların hızını düşürdüğünü belirterek, akademisyenlerin yapılacak bütün etkinliklere gereken desteği vereceğini de sözlerine ekledi. İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan da, yıl boyunca çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından gerçekleştirilecek kültürel, sanatsal ve bilimsel faaliyetler hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Toplantı soru-cevap bölümünün ardından son buldu. Ayrıca başkentlik ünvanını Kudüs'ten alan Konya, bu ünvanı önümüzdeki yıl Medine'ye devredecek.

KERİM ATICI merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri