Serdar Kalaycı Bosnada sergi açtı

Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, ünlü sanatçı Uğur Işılak ve belediye meclis üyeleri, Saraybosna Hadzici Belediyesinin davetlisi olarak Bosna Hersekte sergi açılışına katıldı
Meram Belediyesi’nin katkılarıyla kurulan kültür merkezinde tablolar sergilendi. El emeği göz nuru olan tablolar misafirlere duygulu anlar yaşattı.
Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, kardeş şehir protokolü kapsamında Hadzici Belediyesi ile ilişkilerin her geçen gün daha iyi bir noktaya taşındığını belirterek, “Kültürel alandaki işbirliğimizin ilk meyvesini Nisan ayında açtığımız meslek edindirme kursları ile almıştık. Hadzici’deki MERMEK kursumuz Türkçe dersi, el sanatları, çinicilik, takı ve tasarım branşları olmak üzere 4 farklı branşta hizmet vermektedir.  2 şubelik Türkçe kurslarında 150, diğer kurslarda da 50’şer kursiyer eğitim görmüştür. Bugün de bu kurslarda eğitimlerini tamamlayan öğrencilerin el emeği göz nuru çalışmalarından oluşan sergiyi açıyoruz” dedi.
Bosna Hersek halkının her zaman yanında olacağını kaydeden Başkan Kalaycı, konuşmasından sonra Bosnalılar tarafından uzun süre ayakta alkışlandı.
Sanatçı Uğur Işılak da Bosna Hersek'e ikinci kez geldiğini ve her geldiğinde duygu dolu anlar yaşadığını belirtti.
Açılışa Türkiye'den de birçok iş adamı ve davetli katıldı.
HABER MERKEZİ

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri