Serbestte Aktaş Ve Demirtaş Elendi, Kaya Ve Erdoğan Bronz Maçına Çıkacak

Özbekistan’da dün başlayan Dünya Büyükler Güreş Şampiyonası’nın ikinci gününde 4 sıklette müsabakalar yapılırken, 2 güreşçimiz elendi, 2 güreşçimiz ise bronz mücadelesi verecek.Özbekistan'ın başkenti Taşkent'teki Gymnastics...

Özbekistan’da dün başlayan Dünya Büyükler Güreş Şampiyonası’nın ikinci gününde 4 sıklette müsabakalar yapılırken, 2 güreşçimiz elendi, 2 güreşçimiz ise bronz mücadelesi verecek.

Özbekistan'ın başkenti Taşkent'teki Gymnastics Palace Spor Salonu'nda yapılan müsabakalarda boy gösteren milli güreşçilerden 61 kiloda Münir Recep Aktaş ile 74 kiloda mücadele eden Soner Demirtaş rakiplerine yenilerek elendiler. 65 kiloda Mustafa Kaya ve 97 kiloda da Şamil Erdoğan akşam seansında bronz madalya mücadelesi verecekler.

Dünya Güreş Şampiyonası serbest stil ikinci gün müsabakalarında madalya arayan 61 kiloda Münir Recep Aktaş, ilk turda Özbek rakibini yendi, 2. turda Kazak rakibine yenildi. 3. turda da Kazak güreşçi yenilince Aktaş şampiyonaya veda etti.

74 kiloda mücadele eden Soner Demirtaş ise ilk turda Gürcü rakibine yenildi. Gürcü güreşçi çeyrek final müsabakasını kaybedince Demirtaş'ta şampiyonaya veda etti.

İK SIKLETTE BRONZ MÜCADELESİNE ÇIKACAĞIZ

Dünya Güreş Şampiyonası serbest stil ikinci gün müsabakalarında madalya arayan 65 kiloda Mustafa Kaya ve 97 kiloda Şamil Erdoğan ise yarı finalde rakiplerine yenilerek altın madalya şansını kaçırdılar. Kaya ve Erdoğan akşam seansında bronz madalya için mindere çıkacaklar.

65 kiloda mindere çıkan Mustafa Kaya, ilk turda Kuzey Koreli, 2. turda ABD'li, çeyrek finalde ise Azeri rakibini yenerek yarı finale kaldı. Kaya, final ümidiyle çıktığı yarı finalde İranlı rakibine yenilerek altın şansını kaçırdı. Kaya, akşam seansında repesajdan gelecek güreşçi ile bronz maçına çıkacak.

97 kiloda Şamil Erdoğan ise ilk turda Letonyalı güreşçiyi, ikinci turda Polonyalı'yı, çeyrek finalde ise İranlı'yı yenerek yarı finale yükseldi. Erdoğan, yarı final mücadelesinde Rus güreşçiye yenilerek final şansını kaybetti. Erdoğan da akşam seansında repesajdan gelecek güreşçi ile bronz maçına çıkacak.

A Milli Serbest Güreş Takımı, dünya şampiyonasının ilk gününde 125 kiloda Taha Akgül ile altın, 70 kiloda Yakup Gör ile gümüş ve 86 kiloda da Selim Yaşar ile bronz olmak üzere toplam 3 madalya kazanmıştı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri