Serbest Kalan Polisler 'Türkiye Sizinle Gurur Duyuyor' Slaganlarıyla Karşılandı

Terör ve yolsuzluğu soruşturan polislere yönelik ikinci operasyonda gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen polislerden 6'sı bugün serbest bırakıldı. Serbest bırakılan polisler, adliye önünde toplanan kalabalık ve yakınları tarafından,...

Terör ve yolsuzluğu soruşturan polislere yönelik ikinci operasyonda gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen polislerden 6'sı bugün serbest bırakıldı. Serbest bırakılan polisler, adliye önünde toplanan kalabalık ve yakınları tarafından, ‘Türkiye sizinle gurur duyuyor’ tezahüratlarıyla karşılandı.

Serbest kalarak Çağlıyan'daki İstanbul Adliye Sarayı'ndan çıkan polislere, aileleri ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterildi. Kalabalık arasında ilerleyen polislerden Halil Kocaman kendisini bekleyen çocuğuna sarıldığı görüldü. Polisler adına ilk açıklamayı yapan avukat Ahmet Aslan, serbest bırakılan 6 kişinin savcılıktan ifadeleri alınmadan dosya üzerinde serbest kalan polisler olduğunu söyledi. Avukat Aslan, göz altıların zaten yersiz olduğunu, müvekkillerine iki gün adeta işkence ettirildikten sonra serbest bırakıldığını ifade etti.

Diğer bir avukat da, “Şu anda Türkiye’de dünyanın hiç bir ülkesinde olmayan hukuksuz bir süreç yaşıyoruz.“ diye konuştu.

Kameraların karşısına kucağına aldığı çocuğuyla geçen serbest polislerden Halil Kocaman ise, "Komiserim, bu sene baş komiser olacaktım. Hiç bir engel olmadan baş komiser terfim yapılmadı. Bu konudaki hukuki sürecim devam ediyor. Dün akşam ifadem alındı. İfademde paralel yapı ve bununla alakalı hiç bir şey yoktu. Paralel, üç genlik, bunların hepsi yalan. Bunlar kendi yamukluklarını örtme adına yapılmış uydurma yalanlar. Bundan emin olun. Bu hukuksuzluğu tüm halkım görsün. Benim gidebilecek ikinci bir evim yok. Ben bu ülkenin, bu vatanın evladıyım.” dedi.

Serbest kalan polislerden Ahmet Sarı da 2002 yılında bu hükümet iktidara geldiğinde cami avlularındaki şehit cenazelerinde kovalanan insanlar şimdi bizden intikam alıyor.” ifadelerini kullandı.

Serbest kalanlardan komiser Engin Yaşar ise hükümeti devirmeye teşebbüs, görevini yerine getirmeme gibi uydurulmuş dört gerekçe ile göz altına alındığını hatırlatarak, “Bileşim araçlarına zarar vermekle suçlanıyoruz, hangi bileşim sistemine ne zaman zarar vermişiz. Hükümet üyelerine yönelik teşebbüs, bir otopark mafyasına yönelik olarak yapılan bir teknik takip nasıl olur da hükümete yenlik bir devirme teşebbüsü olur.” diye sordu.

Dün 11 şüpheli savcı karşısına çıktı. 10 kişi mahkemeye sevk edilirken, 1 kişi serbest kaldı. Mahkeme bugün ise 10 polisten 4'ünün tutuklanmasına 6'sının ise serbest kalmasına karar verdi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri