Serbest Güreş Milli Takım Çalıştırıcısı Gençalp: İnşallah İyi Sonuçlar Alacağız

Özbekistan'da 8 Eylül'de başlayacak Büyükler Dünya Güreş Şampiyonası için Taşkent'e gelen Serbest Güreş Milli Takımı Teknik Direktörü Necmi Gençalp, şampiyonadan umutlu olduklarını söyledi. Gençalp, "İnşallah iyi sonuçlar alacağız."...

Özbekistan'da 8 Eylül'de başlayacak Büyükler Dünya Güreş Şampiyonası için Taşkent'e gelen Serbest Güreş Milli Takımı Teknik Direktörü Necmi Gençalp, şampiyonadan umutlu olduklarını söyledi. Gençalp, "İnşallah iyi sonuçlar alacağız." dedi.

Taşkent'te kaldıkları otelde Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) konuşan Gençalp, "Hiç kimse buraya umutsuz gelmez. Türk halkı her zaman başarı bekliyor. İnşallah başarılı olacağız." ifadelerini kullandı.

57, 70, 86 ve 125 kiloların tartılarının yarın ve müsabakaların da 8 Eylül Pazartesi günü yapılacağını belirten Gençalp, diğer dört sıkletin tartısının pazartesi müsabakalarının da Salı günü yapılacağını söyledi.

Güreşte mindere çıkış anı ve gününün önemli olduğunu işaret eden tecrübeli teknik adam, "Her kez her madalyayı alabilir." dedi.

Serbest Güreş Milli Takım Hocası Gençalp, şampiyonada, özellikle son üç yılın Avrupa şampiyonu Taha Akgül'den, Avrupa ikicisi ve üçüncüsü Yakup Gör'den çok daha umutlu olduklarını kaydetti. Taşkent'e genç bir takımla geldiklerini belirten Gençalp, "İnşallah iyi sonuçlar alçağız." diye konuştu.

Serbestte 8 sıklette mücadele vereceklerini dile getiren Gençalp, 57 kiloda Ahmet Peker, 61 kiloda Münir Recep Aktaş, 66 kiloda Mustafa Kaya, 70 kiloda Yakup Gör, 74 kiloda Soner Demirtaş, 86 kiloda Selim Yaşar, 97 kiloda Şamir Erdoğan ve 125 kiloda da Taha Akgül ile mindere çıkacaklarını kaydetti.

Gençalp, rakip ülke olarak ise çekindikleri bir ülke olmadığını ama güçlü ülkeler olduğunu ve bu açıdan dünya güreş şampiyonalarının hep zor geçtiğini söyledi.

Taşkent'e gelen Serbet Güreş Milli Takımı'na teknik direktör Necmi Gençalp'tan başka antrenörler Nasrullah Baysal, Abdullah Çakmar, Efrahim Kahraman ve masör Tamer Kısacık eşlik ediyor.

8 Eylül Pazartesi günü başlayacak şampiyonaya serbest, grekoromen ve kadınlarda 90 ülkeden 800 dolayında güreşçi katılıyor. Şampiyona 14 Eylül Pazar günü yapılacak olan finallerle sona erecek.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri