Şer planları bozuldu

Erbakan Haftası programlarının ilki gerçekleştirildi. Erbakan Hocanın Siyonizm’in planlarını alt üst ettiğini ifade eden Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç, “O Basel’de 80 ülke temsilcisiyle ‘Güç ve kudret Allah’ındır’ diye haykırdı” dedi

Saadet Partisi Konya İl Başkanlığı tarafından Prof.Dr.Necmettin Erbakan Haftası kapsamında bir program düzenlendi. Bu yıl “Savaş değil barış, çatışma değil diyalog” teması ile düzenlenen programların ilki Konya Ticaret Odası Konferans Salonu’nda düzenlendi. Vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gösterilen programa Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç ve Genel İdare Kurulu Üyesi Fethullah Erbaş konuşmacı olarak katıldı. Programın açılışında söz alan Saadet Partisi İl Başkanı Av.Hasan Hüseyin Uyar, “Bir Erbakan Hoca geldi geçti. Adı gibi yaşadı ve esintiler bırakarak gitti. Yanınızda olan bir şeyin kıymetini bilemezsiniz. O şey yanınızdan ayrıldığı zaman boşluğunu hisseder kıymetini anlarsınız. Hocamız için de aynı böyle oldu. Erbakan Hoca, yeri doldurulamayacak bir lider ve mücahitti” dedi.

Ülkemizde her gün şehit haberleri geldiğini ve Müslüman ülkelerin kan içerisinde olduğunu vurgulayan Uyar, şöyle konuştu: “Bu olaylar karşısında Erbakan Hocamızı çok arıyoruz. Erbakan Hocamız bize yıllarca Siyonizm’i anlattı. Emperyalist güçleri yenmenin ancak iman ve cihad ile olabileceğini öğretti. Erbakan Hoca üzerinden prim yapmaya çalışanlara ve O’nun devri geçti diyenlere sesleniyoruz; Onun devri asıl şimdi başladı. Biz Milli Görüşçüler olarak Hakk ve adalete dayalı bir düzenin kurulması için canla başla çalışacağız.”

O TÜRKİYE İÇİN BİR MİLATTI

Daha sonra Saadet Partisi İl Başkan Yardımcısı İsmail Bacak moderatörlüğündeki oturuma geçildi. İlk olarak söz alan Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Fethullah Erbaş, Erbakan Hoca’nın Türkiye için bir milat olduğunu ifade ederek, “Hocamızdan önce siyaset denildiği zaman yalancılık ve sahtekarlık anlaşılırdı. Müslümanlar siyasete girmezdi. Zaten bu mümkün de değildi. Bu anlayış Erbakan Hoca ile bozuldu. Dünyanın her tarafında idare edilenler ve edenler var. İslam idare edilmeyi kabul etmiyor. Biz 1969’a kadar neden hep idare edildik? Yahudi bizi uyuttu. Hoca, bu düzen değişmeli diye haykırdı” dedi. Erbakan Hocanın dünyanın sayılı bilim adamlarından biri olduğunu belirten Erbaş, konuşmasına şöyle devam etti: “Bilimsel çalışmalarını dünyanın pek çok ülkesi fark etti. Fakat o siyasete girdi. Sonra en büyük destekle meclise girdi, sonra bakanlar kuruluna girdi. Sakallı Müslümanlar devlet idaresine girdi düşünebiliyor musunuz? Müslümanlar sendika, dernek nedir bilmezdi. Müslümanlar her şeye el atmaya başladı. En önemlisi Müslümanlar yenilmişlik psikolojisinden kurtuldu. Toplu iğne üretemezken Gümüş Motor fabrikasını kurdu o. Bunu gören yabancı firmalar bize 5’e sattığını 1’e satmaya başladı.”

İLK DEFA ONUNLA TOPRAK KAZANDIK

Türkiye’nin Karlofça Antlaşması’ndan Kıbrıs Harbi’ne kadar hep toprak kaybettiğini hatırlatan Erbaş, şöyle konuştu: “Ama Hoca Kıbrıs’taki kararlılığı ile toprak kazandırdı. Bu zafer sadece Türkiye’yi değil, tüm dünya Müslümanlarına umut oldu. Çünkü ilk defa toprak kazandık. Milli Görüş kuluçka makinası gibi çalıştı. Yazar, gazeteciler yetiştirdi. Toplum İslami bir havaya girdi. Erbakan Hocamız devletin kalkınma planına ‘Önce ahlak ve maneviyat’ı yazdırdı. Fakat günümüze baktığımızda Avrupa Birliği için değerlerimizin feda edildiğini görüyoruz. Faiz hayatımızın her alanına sokuldu. Vatandaşın yüzde 80’i kredi kartına bulaştırıldı. 30 milyon çalışan var 26 milyon kart borçlusu var. Hızla dünyevileşiyoruz. Dünyevileşme kardeşliğimizi de bitirdi. Bu İslam’ın kökünü kazıma projesidir. Erbakan Hocamız kendisinden sonra gelen siyasileri yetiştirdi. Erbakan hiç politikacı olmadı, O siyasetin dahisiydi, ekonominin dahisiydi. iktidara geldiğinde işçiye yüzde 100, memura yüzde 112, emekliye yüzde 400 zam verdi. Piyasa hareketlendi, fabrikalar harıl harıl çalışmaya başladı. 11 ayda denk bütçe yaptı. Türkiye ayağa kalktı. Sonra irtica yalanları ile oyun oynadılar. Hocamız bize Siyonizm’i ezberletti. O statükodan yana değildi. İyi bir devrimciydi, ufkumuzu açtı. Türkiye’nin sınırındaki bir Kürt devletinin İsrail’in işine yarayacağını söylemişti adım adım buna ilerliyoruz, Suriye 3’e bölündü. Biz ise seyrediyoruz. Erbakan Hocam hep haklı çıktı.

SİYONİZM’İN PLANLARINI BOZDU

Programda söz alan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç de 1969’a kadar Batı’nın milleti inancından uzaklaştırmak için elinden geleni yaptığını belirterek, “1969’da Konya’dan bir filiz yükseldi. Erbakan Hoca, bu milletin yeniden ayağa kalkması için manevi değerlere, İslam’a sarılması gerektiğini ortaya koydu. Hocamız Siyonizm’in planlarını da alt üst etti. 1897’de toplanan Basel Konferansı’nda Siyonizm, 100 yıl içinde Büyük İsrail’in kurulmasını ve Müslümanlara diz çöktürülmesinin kararını aldı. 1997’de Yahudi’nin hesabı tutmadı ve Erbakan Hocamız iktidara geldi. Hocamız Siyonizm’in planlarını bildiği için Basel Konferansı’nın yapıldığı salonda 100 yıl sonra 80 ülkenin temsilcileriyle bir toplantı yaptı ve onlara ‘Güç ve kudret sahibi Allah’tır’ diye haykırdı” dedi. Gelecek nesillere Necmettin Erbakan'ın fikirlerinin taşınması gayreti içinde olduklarını belirten Tongüç, konuşmasına şöyle devam etti: “Kıbrıs Barış Harekatı'yla Milli Görüş yeniden canlandı. Siyonizm bu harekat ile Milli Görüşün geçici bir heves olmadığını gördü. 1997 yılında ise Siyonizm’in bütün planları bertaraf oldu. Müslümanları durduramadılar. Bu milleti aç bırakarak, borçlandırarak vatanı parçalamaya çalıştılar. Fakat Erbakan Hoca, bütün planları bozdu. Biz Erbakan hocamızın fikirlerinin gelecek nesillere aktarılması hususunda bir çalışma yapıyoruz. Kuru kuruya bir anma programı içerisinde değiliz. Türkiye'nin içinde bulunduğu durumu ancak İslam kurtarabilir. Erbakan Hocamızın reçeteleri sayesinde bu millet ancak refaha erebilir. Merhum Erbakan hocamızın hedefleri, milli görüşün daha da yaygınlaştırılarak devamlılığını sağlamaktı."

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri