Şenol Metin: 28 Şubat’ın travması hâlâ atlatılamadı

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Konya 2 No’lu Şube Başkanı Şenol Metin, 28 Şubat postmodern darbesinin yıldönümü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Konya 2 No’lu Şube Başkanı Şenol Metin, 28 Şubat postmodern darbesinin yıldönümü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. Metin, “28 Şubat, FETÖ Terör Örgütünün ulusal ölçekten küresel ölçekli terör örgütüne dönüştüren güç temerküzünün yapıldığı bir süreçtir. 15 Temmuz’a giden sürecin mayalanma evresidir. 28 Şubat, bürokratik devletin milli demokratik devlete balans ayarı verdiği süreçtir. 28 Şubat, Hıra Dağının Çocukları ile Olimpos’un meftunları arasındaki mücadelede Olimpos’un meftunları adına bir çetenin oyuna müdahalesidir. Bu müdahale sosyo-politik ve sosyo-ekonomik yarattığı toplumsal travma hala atlatılamamıştır.  28 Şubat çetesine iktidar alanı oluşturmak uğruna araçsallaştırılan medya ve medyayı finanse eden kamu bankacılığı sisteminin yarattığı tahribatın ve kurulan soygun sisteminin iflas ettirdiği ekonominin tekrar rayına oturtulması ancak 2003’ten sonra 28 Şubat’ın mağduru kadrolara nasip olmuştur” dedi.

Metin şu görüşleri dile getirdi: “28 Şubat, darbenin politik lideri Demirel ile darbe ekonomisinin yararlananı Faiz lobisinin ortak yapımı senaryo üzerine oynanmıştır. Fadime Şahinler, Müslüm Gündüzlerin bu senaryodaki rolü figüranlıktan öte değildir. 1997-2002 yıları arasında patronlarını fonlamaktan bankacılık işlemi yapamayan ve batan 20 banka için devletin doğrudan transfer ettiği tutarın 17 milyar dolardan fazla olduğu da değerlendirildiğinde 28 Şubat’ın aynı zamanda bir soygun düzeni olduğu ortaya çıkacaktır. Fay hatlarının güç kullanarak dönüştürüldüğü, kadim çelişkilerin açığa çıktığı darbeler tarihimizde birbirinin devamı zincirin halkaları olarak tarihin kirli sayfalarında yerini almıştır. Teyakkuzdayız, unutmadık, unutturmayacağız.”

HABER MERKEZİ

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri