Şenol Güneş’ten Aziz Yıldırım’a Ağır Eleştiri

Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, ‘gerekirse hakem odasını basacağını’ söyleyen Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ı ağır bir dille eleştirdi. Bu tür beyanatların gelenek haline geldiğini ifade eden tecrübeli teknik...

Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, ‘gerekirse hakem odasını basacağını’ söyleyen Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ı ağır bir dille eleştirdi. Bu tür beyanatların gelenek haline geldiğini ifade eden tecrübeli teknik adam, Futbol Federasyon’un bu tür baskılara yaptırım uygulaması gerektiğini dile getirdi.

    Bursaspor'u takip eden muhabirleri ile Almira Otel'de öğle yemeğinde bir araya gelen Şenol Güneş, bir gazetecinin, "Hafta içerisinde Aziz Yıldırım'ın hakemlere karşı çıkışı oldu. Bu söylemler, önümüzdeki hafta Fenerbahçe ile yapacağınız maçta hakemleri ön plana çıkartıyor. Bu konuda bir rahatsızlık hissediyor musunuz?" şeklindeki sorusuna "Çok doğru bir tespit. Maalesef bu gelenek haline geldi. Bu tip açıklamalar, geçen maçlara değil, gelecek maçlara yapılan yatırımdır. Güç gösterisidir. Sizin ülkede güçlü görünmeniz hiç kimsenin umurunda değil. Sizin gücünüzü iyi kullanmanızın herkes için önemi var. Yani seyirci, ekonomi, sosyal, lobi, taraftar, kulüp gücü, her şeyi arkanıza alabilirsiniz. Ama yarın bunların hepsi gidebilir elinizden. Ben burada Bursaspor ünvanı ile konuşuyorum. Bursaspor ünvanı olmasa da aynı şeyi söylüyorum. Benim o kimliklerim, ünvanlarım, başkaları üzerinde tahakküm yapacaksa Allah göstermesin. Çünkü o vicdan rahatsızlığı ile yaşayamam. Dolayısıyla, hakemlerle ilgili zaman zaman bizim de eleştirilerimiz oldu. Hakemler maalesef baskı altındalar, güvensizlik içindeler. Bunun devam ettiğini düşünüyorum. Son hadise bence şık olmadı. Kulüpler Birliği toplantısındaki o açıklamayı doğru bulmuyorum. Hiç ona gerek yok gereğini yaparsınız. Yani 'basamazsın, basarım, bastım' bu kelimelerin kullanılması bile çok çirkin. Federasyon geminin kaptanıdır. Her türlü yaptırım hakkına sahip olmalı. Onun için gerekirse kanun çıkarılmalı, etkin olunmalı. Bu söylemler yanlışsa gereğini yaparsınız, gündeme gelip de bir daha onun için toplantı yapmazsınız. Bunun için toplanılmaz, bu toplanmak yanlış söylemi olduğu kişiyi büyütür, güçlendirir. Ve öyle de oldu zaten. Dediğiniz de doğru, bir sonraki maça yatırım yapmaktır. Hakemlerin insanların bu tür baskılar altında eğilmesi de karakterlerin zayıflığını gösterir. İnşallah öyle olmayacaktır.” diye konuştu.

    Şenol Güneş, dün Kazakistan ile oynana maç öncesinde kaleci Volkan Demirel’e yapılanları kabul etmenin mümkün olmadığını ifade etti. Güneş, “Dünkü olay başlı başına bir olay. Bir taraftan oyuncuya küfredilmesini, hakaret edilmesini doğru bulmuyorum. Onlara sahip çıkmamız gerekiyor. Onların da sorumluluklarını bilerek hareket etmeleri gerekir. Ben milli takım antrenörüyken o takım benim değil hepimizindi, şimdi de hepimizin. Görev yapan da yapmayan da geçici olduklarını bilmeliler. Yetki bende güç de bende istediğimiz yaparım derse, toplum da sizi itici olarak bulursa o zaman doğru olmaz. Onların yaralanması, bizim yaralanmamız demek. Çünkü beni temsil ediyor, kulüpleri temsil ediyorlar. Medya da bir kısmı Volkan'a saldırarak, bir kısmı federasyonu saldırarak bir şeyler yapıyor.” diye konşutu.

    Başarılı teknik adam, “Milli takıma 3 oyuncu vermenin sırrı nedir?" sorusu üzerine, şunları dile getirdi: "Ben küçüklüğümden beri Bursaspor'u biliyorum. Mesut, Ersel dönemi çok gündemdeydi. Şahıslar önemli ama Bursaspor da önemli. Verilen oyuncu sayısı şuan için daha fazla olmasını istiyorum ve bekliyorum. Ama şuan için erken. Ben daha donanımlı gitmelerini isterim. İyiler ama gidip gelmelerini istemem. Daha donanımlı olmalılar. Milli Takım markalaşmalı. Milli Takım tepede her şeyi donanımlı olan oyuncuların olması lazım. Teknik taktik, sosyal ilişki her bakımdan örnek olmalılar. Geri geldiklerinde de takımlarında daha iyi oynamalılar. Ben onu bekliyorum. Dün itibariyle olumlular ama daha yeterli değiller. Yapacakları var. Bizden gidecek oyuncular var. Ama bu temennidir, dikte değildir. Milli takımın bir antrenörü var, seçimi de o yapacaktır. Biz sadece gurur duyarız.”

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri