Sendikalar, Müdür Atamalarını Yargıya Taşıyor

Kayseri’de üç sendikanın üyeleri, Milli Eğitim Bakanlığı’nın, okul müdürleri atamalarıyla ilgili hukuk ihlali yaptığını, yasal haklarını aramak için konuyu mahkemeye taşıyacaklarını açıkladı. Hukuksal atamalara tepki gösteren...

Kayseri’de üç sendikanın üyeleri, Milli Eğitim Bakanlığı’nın, okul müdürleri atamalarıyla ilgili hukuk ihlali yaptığını, yasal haklarını aramak için konuyu mahkemeye taşıyacaklarını açıkladı. Hukuksal atamalara tepki gösteren sendika üyeleri, hukuksuzluk giderilene kadar eylemlerine devam edeceklerini ifade ederek, Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü önüne siyah çelenk koydu.

Sendika üyeleri, atamalarla ilgili bilgi almak için İl Milli Eğitim Müdürlüğü makamına çıktıklarında gerginlik yaşandı. Milli eğitim müdürünün sekreter odasında yer alan bir kişi, hak arayan sendika başkanlarını şov yapmakla suçladı. Bunun üzerine yaşanan gerginliği polis önledi.

Eğitim-Sen, Türk Eğitim Sen ve Aktif Eğitim Sen Kayseri şubeleri, okul müdürlerinin görevden alınması, yeni okul müdürlerinin atanması ve yeni atanan okul müdürlerinin puanlarının, daha önce siyasi atamalar yapılarak göreve gelen ilçe milli eğitim ile şube müdürleri tarafından belirlenmesine tepki gösterdi.

Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan eğitimciler, İl Milli eğitim Müdürlüğü binası önüne kadar yürüdü. Tepkilerini sloganlarla dile getiren eğitimciler, Milli Eğitim Müdürlüğü binası önüne siyah çelenk koydu. Burada sendikalar adına atamalardan dolayı mağdur olan öğretmen Salih Erdoğan açıklama yaptı. Okul müdürleri ile ilgili yapılan atamaların tamamen hukuk dışı ve hak gasp edilerek yapıldığını aktaran Salih Erdoğan, “Eğitim camiası, tarihinde hiç böyle bir kıyım görmedi. Maalesef Türkiye genelinde yandaş sendika üyesi olmayan okul müdürlerinin neredeyse tamamı görevden alınmıştır. Beklendiği gibi yandaş sendika üyeleri atanmıştır. Birçok okul müdürü de yandaş sendika tarafından tehdit edilerek kendi sendikalarına geçmeleri istenmiş. Bu tehditlere bazı eğitimci arkadaşlarımız boyun eğdi ve kabul ettiler.” dedi.

Adrese teslim görevlendirilmeler yapıldığını ileri süren Salih Erdoğan, başından sonuna kadar bu atamaların siyasal kadrolaşma operasyonu olarak gerçekleştiğini belirtti. Erdoğan, şunları söyledi: “Eğitim yöneticilerinin değerlendirilmesi ve görevlendirilmesi uygulaması, adaletten ve objektiflikten tamamen uzak, adrese teslim görevlendirmeler olarak hayata geçirilmiştir. Siyasi iktidarın, en temel hukuk kuralını çiğneyerek uyguladığı yönetici atama girişimleri birer birer yargıdan dönmektedir. Örneğin Bursa İdare Mahkemesi verdiği bir kararla şube müdürlerinin 22’sinin de tamamen aynı sendika üyesi olması dışında başka bir kriter gözetilmediği iddiasıyla şube müdürlerinin atamalarını iptal etmiştir. Bu durum, Türkiye genelinde yapılan ve açıklanan müdür atamalarında da benzer şekilde uygulanmıştır. Şube müdürlerinin atamaları ile ilgili bu şaibe bulutları dağılmadan, eğitim kurumları müdürlerinin atanması da tek belirleyen olan bakanlığın söz konusu tasfiye operasyonuna karşı sendikalarımız gerekli hukuksal işlemleri başlatmıştır. Biz de Kayseri’de adliyeye giderek gerekli hukuksal süreci başlatacağız.”

Açıklamanın ardından, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz’ı ziyaret etmek isteyen sendika başkanları ve bazı müdürler, makam odasına çıktı. Burada müdür beyin olmadığını öğrenen sendika başkanları, randevu talep etti. Başkanlar, müdürü bekleyebileceklerini ve sorunlarını aktararak bu atamalarla ilgili bilgi isteyeceklerini belirtmesi üzerine, makam odası girişinde bulunan bir kişi, sendika başkanlarını şov yapmakla suçladı. Bunun üzerine gerginlik yaşandı. Sendika başkanları, milli eğitim müdürü ile görüşmek istemelerinin şov olmayacağını belirtmesi üzerine gerginlik daha da arttı. Araya giren polis, “şov yapmayın” ifadesini kullanan milli eğitim müdürlüğü personelini odadan uzaklaştırmasıyla ortalık sakinleşti. Daha sonra başka bir personel, sendika başkanları adına randevu talebini milli eğitim müdürüne iletmek üzere not aldı. Gerginlik sona erdi ve sendika başkanları ayrıldı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri