Senatör Czaja’ya Usulsüzlüğe Göz Yumduğu İddiasıyla Suç Duyurusu

Berlin’deki mülteci yurtlarının işletimiyle ilgili olarak bir süre önce ortaya çıkan usulsüzlük iddiaları Berlin Sağlık ve Sosyal İşler Senatörü Mario Czaja’ya kadar uzandı. Senatör Czaja hakkında görev alanı kapsamında bazı usulsüzlüklere...

Berlin’deki mülteci yurtlarının işletimiyle ilgili olarak bir süre önce ortaya çıkan usulsüzlük iddiaları Berlin Sağlık ve Sosyal İşler Senatörü Mario Czaja’ya kadar uzandı. Senatör Czaja hakkında görev alanı kapsamında bazı usulsüzlüklere göz yumduğu iddiasıyla suç duyurusunda bulunuldu.

Söz konusu olayda kısaca Lageso olarak adlandırılan ve senatörlüğün denetiminde hizmet veren Eyalet Sağlık ve Sosyal İşler Dairesi'nin Başkanı Franz Allert’in mülteci yurtlarının işletimi ve yapımına ilişkin ihalelerde manevi oğlunu kayırdığı ileri sürülüyor.

Allert’in manevi oğlu Tobias Dohmen mülteci yurtlarını işleten firmada genel müdürlük yapıyor. Allert iddiaları reddederken Berlin’deki koalisyon hükümetinin büyük ortağı Sosyal Demokrat Parti (SPD), küçük ortak Hıristiyan Demokratik Birlik'in (CDU) konuyu acilen açıklığa kavuşturmasını talep etti ve Senatör Czaja’nın konuyla mesele aydınlatılana dek şahsen ilgilenmesini istedi. Hakkında savcılıkta suç duyurusunda bulunulan CDU’lu politikacı Czaja’nın mülteci yurtlarına ilişkin ihalelerin dağıtımında bazı kişilerin kayırıldığı iddialarına karışıp karışmadığı araştırılacak. Soruşturmanın rutin bir çalışma olduğu bildirildi.

Berlin Parlamentosu’nda muhalefet sıralarında oturan Sol Partililer konunun aydınlığa kavuşturulması için parlamentonun sosyal işler komisyonunda özel bir oturum yapılmasını talep etti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri