'Sen Kimsin’ sergisi sanatseverlerle buluştu

Ressam Özkan Aktaş ve Ressam Beyza Kuruoğulları'nın eserlerinin yer aldığı 'Sen Kimsin' isimli resim sergisi MEDAŞ Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluştu. Resim sergisi 21 Haziran’a kadar ziyaretçilerini ağırlayacak

MEDAŞ Sanat Galerisi’nde Ressam Özkan Aktaş ve Ressam Beyza Kuruoğulları'nın eserlerinin yer aldığı 'Sen Kimsin' isimli resim sergisinin açılışı gerçekleştirildi.

Sanatseverler tarafından oldukça beğenilen sergide misafirler resimler ve tablolar hakkında Ressam Özkan Aktaş ve Ressam Beyza Kuruoğulları'ndan bilgi aldı.

SANAT İNSANI ÖZGÜRLEŞTİRİR

Merhaba Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulunan Ressam Özkan Aktaş, serginin isminin felsefi bir açıdan ele aldıklarını ve insanlara soru sorduğunu belirtti. Aktaş, “Resim çizmek insanları özgürleştiriyor. Kendimizi her zaman istediğimiz şekilde ifade edemiyoruz. Bazen hayatta sözcüklerin bittiği zamanlar meydana geliyor. Bu andan itibaren benim için resim devreye giriyor tuvallerde ifade etmek istediklerimiz özgür bir şekilde ifade etme imkanı sağlıyor. Bu sergi adını felsefi açıdan ele alıyor ve bizi, temel bir soruya yönlendiriyor: ‘Sen kimsin?’ Gerçekten kendi varoluşumuzun derinliklerinde bu soruyla karşılaşırız. Kendimizi anlamak, kim olduğumuzu kavramak ve yaşamımızı anlamlandırmak için bu sorunun peşinden gideriz. Felsefe, insanın varoluşsal sorgulamalarına derinlik katan bir araçtır. İnsanın kimliği, bilinci, benlik algısı ve ilişkileri gibi konulan keşfetmek için felsefi düşünceyi kullanınız. "Sen Kimsin?" sergisi, bu felsefi yolculuğa bir davettir. Sergi, sanatın gücünü kullanarak insanın özünü anlamlandırmaya ve içsel bir yolculuğa çıkmaya teşvik etmektedir” dedi

SORGULANMAMIŞ HAYAT YAŞANMAYA DEĞMEZ

Ressam Beyza Kuruoğulları resimlerinde insanların kendilerini sorgulatmaya çalıştığını belirterek şunları söyledi: "Resimlerimi Antroposen insan çağından yola çıkarak oluşturmaya çalıştım. Sergimizde 'Sen kimsin' felsefesi anlayışı ile oluşturduk. Ben resimlerime başlarken bir fikir bir düşünce, ya da bir karşı çıkış ile başlıyorum. Resim ve sanat ile uğraştığınızda ve kendinizi adadığınızda düşünceleriniz fikirleriniz sözde kalmıyor. Düşüncelerinizi tuvale yansıtarak insanlara bir şeyler anlatmaya ya da bir şeye tepkili olduğunuzu resim yoluyla ortaya koyuyorsunuz. ‘Sen kimsin?’ resim sergisinde çıkış yolumuz aslında insanlar gün içerisinde kendilerini ne kadar sorguluyor ona değinmeye çalıştık. Sokrates'in dediği gibi 'Sorgulanmamış hayat yaşanmaya değmez’ sözünde hareketle bizde resimlerimizde insanların kendilerini sorgulamasını istedik” ifadelerine yer verdi.

SAİT ÇELİK

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri