Semazen sikkesi hediyelik

Konyalı bir keçe ustasının ürettiği, semazenlerin başına giydiği sikkelerin minyatürleri, Konya hatırası olarak satılıyor.

Konyalı 45 yıllık keçe ustası Mehmet Girgiç yaptığı açıklamada, keçeden yapılan semazen sikkeleri, hırkalar ve desenli kilimler ürettiklerini söyledi. 
El emeğiyle üretilen semazen sikkelerini ABD ve Avustralya başta olmak üzere, talebe göre dünyanın çeşitli ülkelerine gönderdiğini anlatan Girgiç, 10 yıldır semazen sikkelerinin minyatürlerini de hediyelik eşya olarak yaptıklarını belirtti. 
Küçük sikkelerin her birinin tıpkı büyük boyutlu semazen sikkeleri gibi emek gerektirdiğini ifade eden Girgiç, bazı müşterilerin Konya hatırası olarak minyatür sikkeleri tercih ettiğini anlattı. 
Minyatür sikkelerin tanesini perakende ve toptan olarak 25 ile 35 YTL arasında sattıklarını dile getiren Girgiç, şunları kaydetti: 
''Aslında bu minyatür sikkelerin üretimine, iş yerimizin çarkını döndürebilmek, ayakta kalabilmek için başlamıştık. Üzerinde yeşil destar sarılı bu sikkelere ilgi olunca biz de üretime devam ettik. Elimizde bir miktar minyatür sikke var ancak fazla istendiği takdirde sipariş üzerine üretim yapıyoruz. Bazıları bu sikkelerden evinde hediyelik eşya olarak kullanmak, bazı kişi ve kurumlar ise bu sikkeleri armağan etmek için satın alıyor.'' 
Girgiç, hediyelik minyatür sikkeleri üretirken, güve yememesi için keçede ilaç da kullandıklarını, ayrıca plastik bir kap içine koyarak satışını yaptıklarını sözlerine ekledi.


 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri