'Sema'nın cılkını çıkardılar

Yapılan uyarılara rağmen semanın aslından uzak şekilde yapılmasına devam ediliyor. İstanbul'da yapılan ve tartışmalara neden olan çakma 'Şeb-i Arus' bu sefer Kocaeli'nde yapıladı

Yapılan uyarılara rağmen semanın aslından uzak şekilde yapılmasına devam ediliyor. İstanbul'da yapılan ve tartışmalara neden olan çakma 'Şeb-i Arus' bu sefer Kocaeli'nde yapıladı.

'100 Semazenli Şeb-i Arus İzmitliler'i büyüledi' başlığı ile servis edilen haberlerde yapılan etkinliğin Konya'dan da büyük olduğu belirtiliyor. İzmit Belediyesi ve Tasavvuf Vakfı Kocaeli Temsilciliği işbirliği ile gerçekleşen Şeb-i Arus etkinliği Yahya Kaptan Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu'nda yapıldı. 100 semazen ve 100 sazende ile gerçekleşen etkinliğe katılan 6 bin kişi salonu tıklım tıklım doldurdu.

Gecede konuşan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan ise zor dönemden geçen Müslüman coğrafyası için gecede birlik mesajları verdiklerini belirterek, "Bu akşam vuslatın 743. yıldönümünde büyük bir heyecan içerisindeyiz. Halkımız binlerce kişiyle katılarak her yıl olduğu gibi büyük bir ilgi gösterdi. Biz buradan çok iddialı bir şeyi söyledik, söylemeye de devam ediyoruz. Türkiye’nin Konya da dahil katılım açısından 100 semazen ve 100 sazende ile birlikte en büyük Şeb-i Arus’unu burada yapıyoruz" dedi.

Her yıl artan 'çakma' törenlere Konya'daki yetkililerin çalışmaları cılız açıklamalarda kalırken oluşan tabloya ne cevap verecekleri ise merak konusu oldu...

merhabahaber.com 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri