Selva Gıda bilinçli tüketimi destekliyor

Selva bilinçli tüketici sertifika töreninde makarnaları ile yer aldı.

İttifak Holding bünyesinde un-irmik ve makarna sektöründe faaliyet gösteren ve 10 kategoride 170'in üzerinde ürüne ulaşan ve 'Gerçek Gıda' yaklaşımını benimseyen Selva Gıda, Karatay Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Karatay Milli Eğitim Müdürlüğü'nün İlkokul öğrencilerine yönelik uyguladığı 'Ben Bilinçli Tüketiciyim' adlı projenin sertifika töreninde öğrencileri makarnalarıyla tanıştırdı.

Hilton Garden Inn Otel'de yapılan sertifika törenine, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyfettin Baydar, Karatay İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ali Ekici, Karatay Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Esat Altuntaş ile 500 kişiye yakın öğrenci katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Karatay Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Esat Altuntaş, "Yeni tarım teknikleri ve değişen muhafaza, imalat şartları beraberinde insan sağlığını tehlikeye sokabilecek sorunları da getirmiştir. Bu doğrultuda hem tüketicinin bilinçlenmesi hem de ülkelerin daha sağlıklı ve güvenli gıda üretimi için gıda yasalarında yaptıkları düzenlemelerle bu konuda önemli gelişim ve değişimler yaşanmıştır. Gıda güvenliği konusu son yıllarının en önemli toplumsal konularından biri haline gelmiştir. Bakanlığımız da bu doğrultuda gerekli yasal düzenlemeleri yapmış ve uygulamaya koymuştur" dedi.

Selçuk Üniversitesi Dekan yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Akbulut'un konuşma yaptığı programın sonunda öğrencilere katılım sertifikaları verilirken, bilinçli gıda tüketicileri de sertifikalarını aldı. Etkinlik bitiminde Karatay ilçesine bağlı 10 okul Selva fabrikasını gezme fırsatı buldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri