Selman Uçar: Adalet Mülk’ün Temelidir…

Siyasetin Nabzı, Merhaba Gazetesi’nde atıyor. Siyasi Partilerin Selçuklu’daki temsilcileri; siyasi görüşlerini, ilçenin sorunlarını ve çözüm önerilerini bugün Merhaba Gazetesi “Siyasetin Nabzı” sayfaları için kaleme aldı.

DEVA Partisi Selçuklu İlçe Başkanı Av. Selman Uçar'ın yazısı şu şekilde:

Adalet Mülk’ün Temelidir…

Doğup büyüdüğüm, beni ben yaptığına inandığım güzel Konya’mın saygıdeğer insanlarını genel başkanımız Sayın Ali Babacan’ın önderliğinde kurulan Deva Partisi Selçuklu İlçe Yönetimi adına saygı ve hürmetle selamlıyorum.

 Saygıdeğer Konya Halkı, maalesef ülkemizde adaletin varlığının önemi tam olarak anlaşılabilmiş değildir.

Hepimiz bu ülkede adaletin olmadığını çok iyi biliyoruz. Her dost meclisinde yapmış olduğumuz sohbetlerde de eminim ki adaletin olmamasından kaynaklı dertlerimizi, bununla ilgili yaşadığımız maddi ve manevi sıkıntıları paylaşıyoruz.

Davaların adaletten beklenilen faydanın zarar görmesine sebebiyet verecek şekilde uzun sürmesi, yargı mensupları tarafından verilen kararların adil olmaması, yargı mensuplarının gerekli liyakata sahip olmaması, insanların adalete ulaşmasını engelleyen yüksek oranda alınan yargı harçları gibi hususlar zaten hepimizin malumu olan ve Türkiye sınırları içerisinde yaşayan her vatandaşın da ortak derdi.

Bu husus ile ilgili yapılan son araştırmalar da, ülkemizde adaletin olmadığını ve insanların adalete güvenmediklerini açık bir şekilde göstermektedir. Yapılan bu araştırmalara göre ülkemizde adalete güveniyorum diyenlerin oranı sadece %11.7.

Yani vatandaşımız açıkça bu ülkede adalet yok diye bağırıyor. Ama buna rağmen adalet yok diyen vatandaşlarımıza ülkemizde en önemli sorun ne diye sorduğumuzda bu sefer öncelikle ekonomi dediklerini görüyoruz.

İşte bu husus bir ülkede adaletin olmamasının doğurmuş olduğu veya doğuracağı neticeleri tam olarak algılayamamamızdan kaynaklıdır.

Çünkü ekonomik sıkıntılar sadece bir sonuçtur.

Ülkede ekonomik refahın kalıcı hale gelmesi için öncelikle bizim adaleti tesis etmemiz, insanları ülkemizde üstünlerin hukukundan ziyade hukukun üstünlüğünün var olduğuna inandırmamız gerekmektedir.

Adaletin varlığını tam olarak ülkemizde tesis edemediğimiz sürece, gerek yerli gerekse yabancı yatırımcı geleceğe güvenle bakamayacak, bir zarar görme durumunda kendisi için en büyük zırh olan adalet zırhına sığınamayacaktır. Adil olmayan bir ülkede ihaleler adil ve herkese eşit olarak yapılamayacak, kamu kurumlarındaki teşviklerden herkes adil bir şekilde yararlanamayacak, kimi üreticinin üretmiş olduğu ürünler bedelinin çok üzerinden satılırken, aynı ürünü üreten başka bir üretici ise daha düşük bedelle ürünlerini satamayacaktır. Ya da aynı şartlardaki iki firmadan birisi devletten ciddi anlamda kredi ve hibe desteği alırken diğer bir firma aynı şartlara haiz olsa dahi hiçbir destek alamayacak, büyümesi adil olmayan bir şekilde kısıtlanacaktır. Yani bu ve buna benzer durumlardan kaynaklı olarak da uzun süreli yatırım yapmaktan imtina edeceklerdir.

Yazılacak çok şey var lakin adaletin önemi ile ilgili aklıma gelen ve ülkemizde özellikle son yıllarda çokça yaşanılan birkaç konuyu örnek gösterdim. Bunların temelinde ülkemizin her alanında maalesef adaletin tam olarak tesis edilememesi yatmaktadır.

Bizler deva partisi olarak, Hz. Ömer’e atfedilen ve Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde tüm mahkeme salonlarının duvarına yazılması emredilen ‘Adalet Mülk’ün Temelidir’ sözünü esas alarak bu çerçevede adaletin devletin temel taşı olduğu inancıyla hareket etmekteyiz.

Bu husus ile ilgili olarak son zamanlarda yaşanılan ekonomik kriz ile ilgili genel başkanımız Sayın Ali Babacan’a sorulan ‘Siz olsaydınız ekonomiye nasıl müdahale ederdiniz’ sorusuna ‘Ülkemizde ekonominin düzelmesini istiyorsak önce adaleti tesis etmeliyiz’ cevabı da, adil bir ülke yönetime olan inancımız ve bu hususta ortaya koyduğumuz kararlılığı net bir şekilde göstermektedir.

Saygıdeğer Konya Halkı, ülkeler ekonomik kriz yaşayabilir hatta iflas dahi edebilir, ama sonra kendilerini toparlayarak güçlü bir ekonomik alt yapıya yeniden kavuşabilirler. Bunun dünyada bir çok örneği mevcuttur.

Ama eğer bir ülkede adalet yoksa, hukukun değil üstünlerin hukuku uygulanıyorsa işte o ülkenin yeniden ayağa kalkması çok zor olacaktır.

Selam ve Saygılarımla…

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri