Selçukya Şairlerinden Merhaba’ya ziyaret

Selçukya Şairleri ve Şiirleri Antolojisi kitabı Çimke Yayınları tarafından çıkarıldı.

Editörlüğünü Emel Kocaoğlu’nun yaptığı kitapta Hidayet Çakır, Tayyar Yıldırım, Demet Esen, Fatma Toroslu, Seyit Ali Oruç ve Emel Kocaoğlu’nun yazdığı şiirler yer alıyor. Selçukya Şairleri ve Şiirleri Antolojisi kitabının tasarımını yapan Gazeteci Yazar Hikmet Peker, şairler Emel Kocaoğlu, Tayyar Yıldırım ve Demet Esen gazetemizi ziyaret etti. Ziyarette Merhaba Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıkulak ve Merhaba Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İbrahim Büyükeken de hazır bulundu. 

Kitap hakkında bilgi veren Gazeteci Yazar Hikmet Peker, “Medeniyetler tarihinin kadim yerleşim merkezlerinden olan Selçuklu Yurdu, “Selçukya” yani Konyamızın bu anlamda da şanlı bir maziye sahip olduğunu iyi biliyorum. Genel anlamda kurucu şehir unvanın tek temsilcisi Selçukya vilayetimizin, üzerinde yaşayan milletlerin medeniyetler oluşturmasındaki rolü yadsınamaz  Türk-İslam medeniyetimizin, kültür alt başlığındaki ‘Şairler ve Şiirler’ konusunda da nice isimli ve isimsiz şairler ve şiirleri ile Selçukya’mızın  sağladığı katkı, erbabınca malumdur. Bu antoloji kitabının yayınlamış olmanın gururunu yaşıyorum” dedi.

Selçukya Şairleri ve Şiirleri Antolojisi kitabının editörü Emel Kocaoğlu da “Selçukya Şairleri Şiirleri kitabı bir medeniyetler harikası şehri olan Konya’nın ilk şiir antolojisi olma özelliği taşıyor. Selçukya şairlerinin eserlerinden bazılarını bir araya getirmek, bir şiir antolojisi hazırlamanın ötesinde başka anlam ve kapsamları da taşımaktadır. Bu eserle şairler, şiirsel duygu ve coşkunun yanı sıra, aynı zamanda edebi bir saygı ve sevgiyle, hep birlikte herkese merhaba demektir” ifadelerini kullandı. Merhaba Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıkulak da kitabın hazırlamasında emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Konya kültürüne hizmet eden herkesten Allah razı olsun. Merhaba Gazetesi olarak yıllardır kültürümüzün gelişmesine katkıda bulunan herkese destek olduk ve olmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.

HAMDİ BUĞUR

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri