Selçuk’un rakibi yarın belli oluyor

Türkiye Erkekler Basketbol 2. Ligi Play-Off Grubu’nda mücadele veren Torku Selçuk Üniversitesi, Akhisar Belediyespor’u deplasmanda yenerek seride skoru 2-0 yaptı ve tur atladı.
Cumartesi günü Torku Arena’da oynanan ilk maçı 74-66 kazanan ve skor avantajıyla Manisa’ya giden sarı-mavili temsilcimiz rakibi karşısında iyi bir mücadele ortaya koydu ve salondan 61-56 galip ayrıldı. Temsilcimiz bu sonuçla seride 2-0 öne geçerek bir üst tura yükselen taraf oldu. Sarı-mavililer yarın oynanacak FMV Işıkspor-Finalspor eşleşmesinin galibi ile 2.turda karşı karşıya gelecek.
Öte yandan TB2Ldeki Play-Off mücadelesinde Hacettepe Üniversitesi’nin ardından Olin Gençlik, Trabzonspor, Selçuk Üniversitesi, Vestel 2. tura yükseldi. Play-Off ilk turunda ikinci maçlardan 6’sı önceki gün oynandı. Final Spor deplasmandaki ilk maçı kazanmanın avantajıyla çıktığı sahasındaki ikinci maçta FMV Işık a 71-67 yenildi ve seride durum 1-1 oldu. İki takım arasındaki 3. karşılaşma 3 Nisan Cumartesi günü oynanacak. Olin Gençlik ise Beykoz’u deplasmandaki ikinci maçta 78-55’lik farklı skorla yenip, seride durumu 2-0 yaparak tur atladı. Trabzonspor, Yeşilyurt’u deplasmanda da 78-69 yenerek, seride durumu 2-0 yapıp turu geçen taraf oldu. Vestel, Uşak Belediyesi’ne 76-63, Selçuk Üniversitesi’de Akhisar Belediyesi’ni deplasmanda 61-56 üstünlük sağlayarak serilerinde durumu 2-0 yaparak turu geçtiler. Pertevniyal ise konuk ettiği Genç Telekom’u 74-64 yenerek seride durumu 1-1 yaptı. İki takım arasında turu geçecek tarafı belirleyecek 3. maç 4 Nisan Pazar günü Ankara'da oynanacak.
Akhisar deplasmanında da takımı yalnız bırakmayarak Manisa deplasmanına giden Kulüp Başkanı Kürşat Turgut, Başkan yardımcıları Ali Arıkoğlu, Mehmet Kamanlı, Basketbol Şube Sorumlusu Bülent Kaftanoğlu, yönetim kurulu üyesi Halil İbrahim Kafaoğlu teknik heyet ve sporcuları tek tek kutlayarak; “Sezon başında yola çıkarken Konya spor camiasına verdiğimiz sözü yerine getirebilmek için şehir ile spor kamuoyu ile kenetlendik ve her sona eren karşılaşma sonrası hedefimize hak ettiğimiz BEKO Basketbol ligine doğru adım adım ilerlediğimizi görüyoruz. Play-off grubunda ikinci turda ki rakibimizi bekliyoruz. Bu maçların son derece kritik geçeceğini ve rakiplerinde ididasını göz önüne aldığımız zaman bu turda daha iyi oynayarak son dört takım arasına girmek arzusundayız” dediler. Sarı-mavili ekibi baş antrenör Hasan Özmeriç tarafından iki gün izin verildi. İkinci tur maçları için takım yarın sabah TORKU Arenada bir araya gelerek yeniden çalışmalara başlayacak. Yönetim Kurulu da Kürşat Turgut başkanlığında toplanarak teknik heyet ve sporculara tur primlerini ödeyecekler.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri