Selçukun konuğu Başkent Gençlik

Basketbol Erkekler 2. Liginde mücadele eden sarı-mavili temsilcimiz Torku Selçuk Üniversitesi, 29. hafta maçında bugün Başkent Gençliki konuk edecek

Basketbol Erkekler 2. Ligi’nde mücadele eden sarı-mavili temsilcimiz Torku Selçuk Üniversitesi, 29. hafta maçında bugün Başkent Gençlik’i konuk edecek. Kampus Torku Arena Spor Salonu’nda oynanacak mücadele saat 16.00’da başlayacak. Müsabakayı İsmail Keser, Mesut Dağhan, Murat Tunç hakem üçlüsü yönetecek. Hazırlıklarını dün yaptığı idmanla tamamlayarak tesislerde kampa giren sarı-mavili temsilcimiz, orta sıralarda bulunan Başkent Gençlik’i evine eli boş gönderip hem moral bulmak, hem de ilk 2’deki yerini korumayı hedefliyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’a yenilerek zirveden olan sarı-mavili ekip tekrar lider olma hesapları yapıyor. Aldığı yenilgi ile evine moralsiz dönen ve liderliği devreden sarı-mavililerin tek hedefi evinde kazanarak yoluna kayıpsız devam etmek.  Aldığı yenilgi ile haftayı 50 puanda tamamlayan sarı-mavili ekip zirvenin 1 puan gerisine düştü. Rakip Başkent Gençlik 28 maçta 10 galibiyet 18 yenilgi aldı. Bu maçlarda 38 puan toplayan başkent temsilcisi haftayı 14.sırada tamamladı.

Gaziantep deplasmanında beklenmedik bir yenilgi aldıklarını belirten Torku Selçuk Üniversitesi Kulübü’nün Başkan Yardımcısı Zeki Çimen, Başkent karşısında bu kaybı telafi edeceklerini belirtti. Sporculara ve teknik heyete güvendiklerini ifade eden Çimen, “Bir yenilgi ile hedeften sapmış değiliz. Lig içinde bu gibi beklenmedik durumlar yaşanabilir. Önümüze bakmalıyız. Başkent Gençlik maçı zor geçecek ancak, iyi oynayıp kazanan tarafın biz olacağımıza inanıyorum” dedi.

Sarı-mavili takımın Antrenörü Ahmet Kandemir de taraftarlara galibiyet hediye edeceklerini belirtti. Takıma yeni bir oyun anlayışını aşılamaya çalıştıklarını hatırlatan tecrübeli teknik adam, “Gaziantep’te şanssız bir yenilgi aldık. Liderliği kaybettik.  Tekrar liderlik koltuğuna oturmak için elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Başkent maçını kazanarak yeni bir çıkış yakalamak istiyoruz. Taraftarımızı bu maçta da yanımızda görmek bizi galibiyete daha fazla motive eder. Bundan sonra puan kaybına tahammülümüz yok” diye konuştu.

Ligin 29. haftasında oynanacak olan maçların programı ise şöyle: Optimum TED Ankara Kolejliler-Best Balıkesir Basketbol Kulübü, Tenis Eskrim Dağcilik-Orman, Gelişim Koleji-Akhisar Belediye, Final Gençlik-Darüşşafaka, İstanbul Büyükşehir Belediyesi -Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Selçuk Üniversitesi- Başkent Gençlik, Garanti Koza İstanbulspor-Gamateks Pamukkale Üniversitesi, Maliye Milli Piyango-Uşak Üniversitesi Belediyespor, Tire Belediye-Pertevniyal, Vestel-Genç Telekom.

FERHAT TÜRKOĞLU

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri