Selçukun hedefi 8de 8 yapmak

Türkiye Erkekler Basketbol İkinci Liginde mücadele eden temsilcimiz Torku Selçuk Üniversitesi kazanmaya devam ediyor

Türkiye Erkekler Basketbol İkinci Ligi’nde mücadele eden temsilcimiz Torku Selçuk Üniversitesi kazanmaya devam ediyor. Deplasmanda Pamukkale Üniversitesi’ni 15 sayı farkla 79-64 mağlup eden sarı-mavililer 30. maçında 24. galibiyetine ulaştı. Ligde kalma mücadelesi veren rakibi karşısında oyunun genelinde üstün bir performans ortaya koyan ve özellikle ikinci yarıdaki mücadeleci kimliğiyle dikkat çeken temsilcimiz son 8 haftaya da moralli bir giriş yapıyor.

Hafta içerisinde sahasında Başkent Gençlik’i yenerek Play-Off’lara kalmayı matematiksel olarak garantileyen temsilcimiz kalan haftalarda liderlik mücadelesini sürdürecek. Bu sezon lig statüsünde yapılan değişiklikle dörtlü finaller kaldırılırken Play-Off grubunda yer alacak 8 takım çapraz eşleşme ve eleme usulüyle mücadele verecek. Normal sezonu ilk sırada tamamlayan takım Play-Off ilk maçında lig 8. si ile karşılaşacak. Bu turu geçmesi halinde ise ikinci turda (yarı final) normal sezonu 4-5. sırada tamamlayan takımların eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak. Yeni statü çerçevesinde Play-Off turunda iki maç alan takım adına Beko Basketbol Ligi’ne yazdıracak. 

Torku Selçuk Üniversitesi Basketbol Şube Sorumlusu Okay Tınkır son 8 maçı kazanmaya aday olduklarına dikkat çekerek, “Sezonun ilk yarısında son 10 haftalık periyodu namağlup tamamlamıştık. Başkent Gençlik ve Pamukkale Üniversitesi galibiyetleriyle bu periyoda yine iyi başladık. İnşallah kalan 8 maçı da kazanıp normal sezonu zirvede tamamlayacağız Ligde kolay maç olmadığı bir gerçek ama bunu başaracak gücümüz var. Teknik kadro ve oyunculara güveniyoruz. Birlik ve beraberlik içerisinde mücadelemize devam ederek iki yıldır kapısından döndüğümüz Beko Basketbol Ligi’ne bu sezon yükseleceğiz” diye konuştu.

Ligin 30. haftasında alınan sonuçlar ise şöyle: Genç Telekom: 85-Tenis Eskrim Dağcılık: 65, Gamateks Paü: 64-Selçuk Üniversitesi: 79, Başkent Gençlik: 74-İstanbul Büyükşehir Belediyespor: 78, Best Balıkesir: 80-Gelişim Koleji: 75, Orman: 66-Final Gençlik: 76, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor: 60-Vestel: 70, Akhisar Belediyesi: 93-Tire Belediyesi: 68, Pertevniyal: 67-Garanti Koza İstanbulspor: 74. Ligin 30. haftası dün oynanan iki karşılaşma ile sona erdi. Uşak Üniversitesi ile Optimum TED Ankara Kolejliler Uşakta karşılaştı. Haftanın son maçında ise Darüşşafaka, Maliye Milli Piyango’yu ağırladı.

Öte yandan sarı-mavili temsilcimiz ligin 31. haftasında kendi salon ve seyircisi önünde 17 Mart Cumartesi günü Pertevniyal’i konuk edecek. 19 Mayıs Spor Salonu’nda oynanacak olan karşılaşma saat 16.00’da başlayacak. Pamukkale Üniversitesi’ni mağlup ederek Konya’ya moralli dönen Selçuk Üniversitesi, dünü izinli geçirdi. Pertevniyal maçının hazırlıklarına bugün başlayacak olan sarı-mavililerde önemli bir eksik bulunmuyor.

Ligin 31. haftasında oynanacak olan maçların programı ise şöyle: Final Gençlik-Genç Telekom,

Gelişim Koleji-Uşak Üniversitesi Belediyespor,

Tenis Eskrim Dağcilik-Gaziantep Büyükşehir Belediyespor,

İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Gamateks Pamukkale Üniversitesi,

Vestel-Başkent Gençlik,

Selçuk Üniversitesi-Pertevniyal,

Optimum TED Ankara Kolejliler-Maliye Milli Piyango,

Orman-Darüşşafaka,

Tire Belediye-Best Balıkesir Basketbol Kulübü,

Garanti Koza İstanbulspor-Akhisar Belediye.

SPOR SERVİSİ

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri