Selçuk’tan literatürü değiştiren operasyon

Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi cerrahları, dünya literatüründe "yaşamaz" olarak değerlendirilen, bağırsaklarının bir bölümü oluşmadan doğan buzağıları, gerçekleştirdikleri başarılı operasyonlarla hayatta tutuyor.

Hastane Başhekimi ve Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Alkan, laboratuvar destekli modern cihazlarla donatılmış ameliyathanelerde, tecrübeli bir ekiple literatür değiştiren operasyonlara imza attıklarını söyledi.

Ameliyat ettikleri buzağılardan bazılarını, Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Araştırma ve Uygulama Çiftliğinde besleyip büyüterek gelişim süreçlerini incelediklerini anlatan Alkan, yaşam kalitesi, beslenmesi, refahı ve gelişimleri açısında bir olumsuzluk gözlemlemediklerini kaydetti.

Alkan, şunları söyledi: "Yaptığımız ve olumlu sonuç aldığımız bu operasyonları, dünya literatürüne kazandırmak adına yayın haline getireceğiz. Bizim edindiğimiz tecrübe ve gözlemlerimiz, özellikle bağırsak gelişimi sorunuyla doğan buzağıların yaşayıp, istenen yaşa kadar büyüyebileceğini gösteriyor. Dolayısıyla rahatlıkla, bu literatürdeki klasik görüşü değiştirdik, yeni bir bakış açısı getirdik diyebiliriz."

AA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri