Selçuk’taki kongreye 13 ülkeden bilim insanı katıldı

New Frontiers of Natural Sciences: 2nd International Selçuk Meeting (NFNS 2023) Kongresi, Cumhuriyet’in 100’üncü Yılı Etkinlikleri kapsamında Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi ev sahipliğinde başladı.

Türkiye ve dünyadan doğa bilimlerinin farklı disiplinlerinden bilim insanlarının katıldığı kongrede biyoloji bilimleri, makro/mikro/nano malzeme ve uygulamaları, kataliz, enerji depolama teknolojileri, doğrusal ve doğrusal olmayan optik, yenilenebilir enerji kaynakları, sensörler ve fotonik konuları tartışılacak.

Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrullah Eken, kongrenin açılışında Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Fransa, İtalya, Japonya başta olmak üzere 13 ülke ve Türkiye’den farklı disiplinlerden değerli bilim insanlarının kongrede bir araya geldiğini söyledi. Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semahat Küçükkolbaşı ise “Kongremiz çok sayıda uluslararası ve ulusal davetli konuşmacı ve katılımcının katılımıyla son derece başarılı ve verimli bir şekilde gerçekleştirildi. Cumhuriyet’in 100’üncü Yılı etkinlikleri kapsamında bu yıl ikinci toplantı, Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi ev sahipliğinde çevrim içi olarak gerçekleştirilecek. Selçuk Üniversitesi BAP Ofisi tarafından desteklenen kongremizin düzenlenmesi anlamında Rektörümüz Prof. Dr. Metin Aksoy’a, düzenleme ve bilim kurullarına, davetli konuşmacılara ve tüm katılımcılara teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

200’ün üzerinde katılımcının beklendiği kongre, 4 Ekim 2023’te sona erecek.

HABER MERKEZİ


Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri