Selçuk'ta sezonun ilk resim sergisi açıldı

Ressam Akdoğan Tapaçlıoğlu'nun kişisel resim sergisi Süleyman Demirel Kültür Merkezi Sergi Salonu'nda açıldı.
Sergi açılışını, Akdoğan Topaçlıoğlu ile birlikte Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kürşat Turgut ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fevzi Günüç birlikte gerçekleştirdi. 
Prof. Dr. Kürşat Turgut, sezonun ilk sergisini açtıklarını, Konya halkı ile akademisyenleri güzel bir ortamda buluşturmayı amaçladıklarını söyledi. 
Ressam Akdoğan Topaçlıoğlu'na Konya tarihini anlatan kitap ile Selçuk Üniversitesine ait ''Sanata ve Bilime Saygı Heykelciği'' armağan eden Prof. Dr. Turgut, Topaçlıoğlu'na teşekkür etti. 
Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Ana Sanat Dalı'ndan mezun olan ve bugüne kadar 40 kişisel sergi açan Ressam Akdoğan Topaçlıoğlu ise Konya'da olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. 
 Topaçoğlu, ''Son dönemlerdeki çalışmalarımda pek çok figüratif ögeyi resimlerimde harmanlayarak kullandım. Ağırlıklı olarak kırsal kesimi çağrıştıran hayvan motifleri ile şehirli kızlarının modern giyinişleri ve bunların birlikteliğini resimlerimde sorguladım. Konya'daki sergimde de benzer örnekler bulunuyor. Sanatseverlerin beğeneceğini umuyorum'' diye konuştu. Toplam 47 eserin yer aldığı sergi, 27 Ekime kadar kadar açık kalacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri