Selçuk'ta rektörlük seçimi yapıldı

Selçuk Üniversitesi'nde rektörlük seçimleri gerçekleşti. 8 sandıkta bin 13 öğretim üyesinin oy kullandığı seçimlerde Mustafa Şahin 700 oy aldı. Selçuk Üniversitesi'nin yeni rektörü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atanacak.

Selçuk Üniversitesi rektör adayı belirleme seçimleri gerçekleşti. Alaeddin Keykubat Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi 30 Ağustos Salonu'nda yapılan seçim saat sabah 10.00’da başladı. Seçimlerde Prof. Dr. Ahmet Alkan, Prof. Dr. Mustafa Şahin, Prof. Dr. Tahir Yüksek, Prof.Dr. Hüseyin Kara, Prof.Dr. Ülfet Atav, Prof.Dr. Oktay Sarı, Prof.Dr. Ferruh Yıldız ve Prof.Dr. Sait Gezgin Rektörlük Seçimi için yarıştı. Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel, başkanlığında gerçekleştirilen seçimlerde ilk olarak salt çoğunluğun salonda bulunup bulunmadığı oylandı. Çoğunluğun sağlanmasıyla oy verme işlemine geçildi. Profesör, doçent ve yardımcı doçent düzeyinde bin 13 öğretim üyesi 8 sandıkta oy kullandı. Sonuçlara göre Mustafa Şahin 700, Tahir Yüksek 262, Ahmet Alkan ise 39 oy aldı. Seçime sembolik olarak giren Hüseyin Kara 5, Ülfet Atav 3, Oktay Sarı 2, Ferruh Yıldız ve Sait Gezgin 1 oy aldı.

SELÇUKLU OLMAKTAN İFTİHAR EDİYORUM

Seçim öncesinde konuşan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, “Bugün Selçuk Üniversitesi için önemli bir gün. Hayatımın neredeyse yarısını Selçuk Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak geçirdim. Selçuk Üniversiteli olmakla iftihar ediyorum ve iftihar etmeye de devam edeceğim. 4 yıllık rektörlük görevinde beraber çalıştığım burada bulunan veya  bulunmayan öğretim üyelerimize, idari personelimize, öğrencilerimize, Konyalılara, değerli idarecilerimiz ve hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Bugün yapılacak rektör adayı seçimlerinin gerek Selçuk Üniversitesi'ne gerek Konya’ya gerekse ülkemize hayırlı olmasını yürekten temenni ediyorum” dedi.

SEÇİM SONUÇLARI HAYIRLI OLSUN

Seçimden önce konuşan Prof. Dr. Mustafa Şahin, “Selçuk Üniversitesi'nin Rektörlük Seçimi'nde 10. rektörü belirleyeceğiz. Öncelikle bu seçimin kardeşlik ve dostluk çerçevesinde bugüne kadar geldiğini belirtmek istiyorum. Bu süreç sonuna kadar böyle devam edecek. Çıkacak sonuca saygı duyuyorum. Çıkan sonuç inşallah şehrimize ve üniversitemize hayırlı olur. Seçim sadece burada sınırlı değil. Seçim birçok aşamadan geçecek. Güzel bir seçim geçirdik. 900 öğretim üyesi ile bire bir konuşma imkanı buldum. İleriye dönük atacağımız adımlarda öğretim görevlilerinden aldığımız görüşlere uygun şekilde atacağız” ifadelerini kullandı. Rektör Adayı Prof. Dr. Ahmet Alkan ise, “Sonucun öncelikle üniversitemize sonra vatanımıza milletimize hayırlara vesile olmasını diliyorum. 2 arkadaşımla yarışa girdik. Bu yarış 3 aşamalı bir yarış. Bu yarışı sonucu belli değil. Bu yarışın seviyeli bir şekilde ilerleyecektir” dedi. Divan Heyeti'nin seçim sonuçlarını onaylamasının ardından adayların isimleri aldıkları oy oranına göre göre YÖK’e bildirilecek. YÖK tarafından 3 aday Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3 adaydan birini rektör olarak atayacak.

AHMET SÜTCÜ

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri