Selçuk’ta kongre yapıldı

Torku Selçuk Üniversitespor dün gerçekleştirdiği olağan genel kurul yeni yönetimini belirledi
Türkiye Erkekler Basketbol İkinci Ligi B Grubu’nda mücadele edecek olan temsilcimiz Torku Selçuk Üniversitesi’nde yeni sezon hazırlıkları sürüyor. Yaptığı transferlerle yeni bir takım olan sarı-mavili ekipte yeni yönetimde belirlendi. Geçen hafta yapılması planlanan ancak yeterli çoğunluğun sağlanamaması nedeniyle ertelenen genel kurul, dün saat 21.00’de Rektörlük Havuz başında yapıldı.

Torku Selçuk Üniversitesinde yeni sezon hazırlıkları da tüm hızıyla sürüyor. Antrenör Ayhan Kalyoncu gözetiminde Selçuk Üniversitesi 19 Mayıs Salonu’nda yapılan antrenmanlarda kondisyon arttırıcı çalışmalar gerçekleştiriliyor. Temsilcimiz önündeki iki aylık süreyi iyi değerlendirip lige hazır bir şekilde girmek istiyor. Yeni sezon çalışmalarını değerlendiren antrenör Ayhan Kalyoncu, “Selçuk Üniversitesi’nin yeri 1. Lig’dir. Gerek tesisleri, gerek yönetimi gerekse de taraftarıyla bu takımın yeri 1. Lig’dir. Biz bu hedefe ulaşmak adına mücadele vereceğiz. İyi bir takım kurduğumuza inanıyorum. Başarılı olacağız. Biz buna inanıyoruz ve bizimle beraber herkesin de buna inanmasını istiyoruz. Uzun, yorucu ve zor bir lig olacak. Lige çıkmak isteyen çok sayıda takım olacaktır. Ancak biz diğer takımların bütçeleriyle ve kadrolarıyla ilgilenmiyoruz. Biz kendimize bakıyoruz ve en önemlisi seyirciye çok güveniyoruz. Bana göre Karşıyaka’dan sonra en zor deplasman Selçuk Üniversitesi deplasmanıdır. Bunu herkes söylüyor. Basketbolu bilerek maç seyreden taraftarımız bize bu sene de büyük katkı sağlayacak. İnşallah onların da katkısıyla 1. Lig’e çıkacağız” dedi.

Kalyoncu yerli bir transfer daha yapacaklarına da dikkat çekerek, “4-5 numara pozisyonuna bir takviye daha yapmamız gerekiyor. Yeni kuralların gelmesi ve saha çizgilerinin değişmesinin ardından pota altı çok daha önemli hale geldi. Yabancıda tercihimiz pota altını etkili kullanan 5 numaralı pozisyonda oynayan bir isim olacak. Yabancının yanına iyi bir yerli de arıyoruz ” dedi.

16 Ekim’de başlayacak olan 2010-2011 sezonunda TB2L B Grubu’nda mücadele verecek olan temsilcimiz Torku Selçuk Üniversitesi zorlu lig maratonunda Tenis Eskrim Dağcılık, Akhisar Belediye, İTÜ, Hacettepe Üniversitesi, Beykoz, Gelişim Koleji, Başakşehir, Kepez Belediyesi, İstanbulspor, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Optimum TED Ankara Koleji ile aynı grupta yer alacak. Deplasmanlı iki devreli lig usulüne göre oynanacak olan normal sezon 22 hafta sürecek. Gruplarında ilk 8 sırayı alan takımlar play-off turunda mücadele etmeye hak kazanacak. 26 Mart 2011'de başlayacak play-off serisi; eleme turu, çeyrek final ve final grubu olmak üzere 3 aşamada oynanacak. Statüye göre eleme turu müsabakalarında 2 galibiyet alan 8 takım çeyrek finale yükselecek ve bu turda da bir üst gruba yükselebilmek için takımların yine 2 maçı kazanması gerekecek.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri