Selçuk’ta kader anı

Potada dananın kuyruğu bugün kopuyor. Ligde kalmanın mücadelesini veren Selçuk Üniversitesi, Darüşşafaka ile karşı karşıya geliyor. Temsilcimiz kazanmaktan başka bir şey düşünmüyor

BEKO Basketbol Ligi’nde mücadele eden sarı-mavili temsilcimiz Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi, bugün Darüşşafaka ile hayati bir karşılaşmaya çıkacak. Ligde kalmanın hesaplarını yapan Üniversitespor’un Darüşşafaka önünde vereceği tarihi sınav Darüşşafaka Ayhan Şahenk Salonu’nda saat 15.00’te başlayacak. Mücadeleyi Fatih Söylemezoğlu, Halil Baldemir ve Zafer Yılmaz hakem üçlüsü yönetecek. Zorlu maç öncesinde sarı-mavililerde sakat yada cezalı bir oyuncu bulunmuyor. 

Ligde kalması için Darüşşafaka maçını kazanmak zorunda olan sarı-mavililerin tarihi sınavı Temsilcimizle birlikte kümede kalma savaşı veren Antalya Kepez ve Aliağa Petkim’in maçları da aynı saatte başlayacak. Antalya Kepez, Oyak Reno ile deplasmanda karşılaşacak. Aliağa Petkim ise evinde Erdemir’i konuk edecek. Rakiplerinin maçlarına bakmadan ligde kalmanın planlarını yapan sarı-mavililer kazandığı takdirde ligde kalacak aksi takdirde Aliağa ve Kepez’den birinin maçını kaybetmesini bekleyecek. Temsilcimiz kaybeder, rakipleri maçlarını kazanırsa, Üniversitespor, lige veda eden takım olacak.
Selçuk Üniversitesi Spor Kulübü Basketbol Şube Sorumlusu Mehmet Kamanlı, tek düşüncelerinin ligde kalmak olduğunu ve bunun için bugün oynayacakları zorlu karşılaşmayı kazanmak istediklerini söyledi. Ligde zor günler geçirdiklerini ve şu an yaptıkları ligde kalma hesaplarını son ana bıraktıklarını ifade eden Kamanlı; “Bugün oynayacağımız Darüşşafaka maçını kazanarak önümüzdeki sezon yolumuza devam etmek istiyoruz. Bunu başarmak için zorlu deplasmana elimizden gelen mücadele örneğinin en iyisini vereceğiz” diye konuştu.
Öte yandan Beko Basketbol Ligi’nde normal sezon bu hafta oynanacak maçlarla sona erecek. Ligde 30. hafta mücadelesi dün oynanan Beşiktaş Cola Turka-Casa TED Ankara Kolejliler maçı ile başladı. Türk Telekom ve Fenerbahçe Ülker lig ikinciliği için mücadele ederken, Pınar Karşıyaka, Darüşşafaka Cooper Tires ve Oyak Renault da play-off’a kalabilecek son takım olmak için sahaya çıkacaklar. Öte yandan, ligde düşecek son takım da yine 30. hafta mücadelesi sonunda belli olacak. Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi, Aliağa Petkim ve Kepez Belediye, ligde kalabilmek için mücadele edecekler.
Bugün oynanacak yedi maçın beşi aynı saatte başlayacak. Ligde ikincilik mücadelesi veren Türk Telekom, evinde Galatasaray Cafe Crown’u ağırlayacak. Rakibini ilk devre deplasmanda 76-92’lik skorla mağlup eden Türk Telekom, evinde oynayacağı karşılaşmadan da galibiyetle ayrılarak hem olası bir play-off eşleşmesine 1-0 önde başlamanın hesabını yaparken, hem de sıralamadaki yerini koruma hedefiyle maça çıkacak. Sarı Kırmızılı ekip ise, İstanbul’daki maçın rövanşını almak isterken, ligi de bitirebileceği en üst yerde bitirmenin hesapları içinde olacak.
Günün bir diğer maçında ise Oyak Renault ile Kepez Belediye karşı karşıya gelecek. Ligde 10. sırada yer alan Oyak Renault play-off mücadelesi verirken, Kepez Belediye’de lige tutunabilmek için galibiyet parolası ile sahaya çıkacak. Her iki takım için de büyük öne taşıyan karşılaşma Bursa’da oynanacak. 30. haftanın bir diğer önemli karşılaşmasında ise Fenerbahçe Ülker ile Pınar Karşıyaka mücadele edecekler.
Gerek play-off gerekse de ligde kalma açısından büyük önem taşıyan diğer iki maçta ise Darüşşafaka Cooper Tires ile Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi ve Aliağa Petkim ile de Erdemir karşı karşıya gelecekler. Beko Basketbol Ligi’nde son haftanın diğer maçlarında ise Antalya Büyükşehir Belediye evinde Banvit’i ağırlarken, Mersin Büyükşehir Belediye de, normal sezonu lider tamamlayan Efes’i, konuk edecek. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri