Selçuk'ta hasta kapasitesi 2 katına çıkarıldı

Selçuk üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, artık üst düzey MR cihazı ile kapasitesini 2 kat artırdı. Fakülteye sıfır maliyetli MR cihazı alındı. Hüseyin Yılmaz, her zaman üst düzey hizmet vermeyi hedeflediklerini belirtti

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kazandırılan yeni MR cihazı ile günlük hasta kapasitesi 2 katına çıkarıldı. Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hüseyin Yılmaz, “Şu anda hastanemizde yeni alınan MR cihazımızın hizmete girmesi ile hasta kapasitemizi iki katına çıkarmayı hedefliyoruz” dedi. Yoğun randevular ve bölümlerden gelen MR istemi olduğunu ifade eden Doç. Dr. Yılmaz, yeni MR cihazı ile randevularda önemli bir rahatlama beklediklerini ve Selçuk Tıp ailesi olarak her zaman üst düzey hizmet vermeyi hedeflediklerini belirtti.

10 YIL KULLANILACAK

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yahya Paksoy ise şunları söyledi; “Cihazın normal şartlar altında fiyatı 1 milyon Euro’nun üzerindedir. Ancak bu cihaz Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne sıfır maliyetle kazandırılmıştır.”                                                                                                              Sürecin işleyişi hakkında bilgi veren Prof. Dr. Paksoy,  “2009 yılında kurulan ve artık görüntü kalitesi bozulan güncel ihtiyaçlara cevap veremeyen eski MR cihazı ile ilgili Toshiba firması ile görüşmeler yapıldı. Firma, Selçuk Üniversitesi’nin alanında önemli bir yere sahip olduğunu ve yeni model cihazları için geçerli bir referans olacağını bildikleri için ücret talep etmeden yeni MR cihazı kurma teklifimiz firmanın Türkiye temsilcileri tarafından Japonya’ya iletildi ve süreç hızlandı. Cihaz için üniversite bütçesinden ödeme yapılmaması yanında yıllık getirisinin 2 milyon TL üzerinde düşünülürse ve en az 10 yıl kullanılacağı hesaplanırsa hastane bütçesine çok önemli bir katkısı olacaktır. Cihazın kazandırılmasında Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Şahin’in önemli destekleri olmuştur. Hastanemiz adına kendisine müteşekkiriz” dedi.

CİHAZ SESSİZ ÇALIŞIYOR

Prof. Dr. Yahya Paksoy, “Yeni Mr cihazımız 1.5 tesla gücündedir. En önemli özelliklerinden ikisi muadillerine göre sessiz çalışması ve böbrek yetmezliği olanlarda ilaç kullanımına gerek kalmadan bazı bölgelerin anjiografik görüntülemesini yapmasıdır. 1 ay önce kurulumuna başlanan cihaz için şuan hasta kabulüne başlanmıştır. Bizde Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi olarak yeni cihazımızla daha çok hastaya hizmet vermeyi hedefliyor, sağlık sektörüne katkı sağlıyor olmanın gururunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.  

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri