Selçuk’ta büyük şok

İstanbul deplasmanına mutlak galibiyet hesapları ile giden temsilcimiz Selçuk Üniversitesi, Tenis Eskrim Dağcılık’a 84-80 mağlup oldu. Sarı-mavililerin aldığı şok yenilgi camiada büyük üzüntüye neden oldu
Türkiye Basketbol İkinci Ligi’nin 8.haftasında İstanbul deplasmanında Tenis Eskrim Dağcılık Kulübü ile Abdi İpekçi Spor Salonu’nda karşılaşan temsilcimiz Selçuk Üniversitesi rakibine beklenmedik bir şekilde 84-80’lik skorla mağlup olurken bu yenilgi camianın hesaplarını karıştırdı. Temsilcimiz İstanbul’da oynadığı zorlu maçta Onat Akış, Hakan Üsküplü, Fırat Aydemir, Murat Yolcu, Caner Şentürk, James Peterd, Melih Kabakçı, Sertay Gürsu, Cihad Şahin, Mehmet Emre Boztepe, Salih Uğraşan, Kaan İşbilen ile mücadele eti.
Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmaya Musa Güneşin basketleriyle hızlı başlayan Tenis Eskrim Dağcılık karşısında temsilcimiz, Mehmet Emre Boztepe ve Fırat Aydemir ikilisiyle skor üretti. Karşılıklı basketlerle geçilen bu bölümde iki takımda savunmada istediği sertliği ortaya koyamadı. Admir Aziz Kan ve Kenan Kaan Atikirin sayılarıyla kontrolü eline alan ev sahibi takım, buna karşın Mehmet Emre Boztepe ile Caner Şentürk ün basketlerine engel olamayınca 13-14 lük skorla geri düştü. Ancak ilk periyotu Admir Aziz Kan ın serbest atışları değerlendirmesiyle 21-19 önde tamamlayan taraf Tenis Eskrim Dağcılık oldu.
İkinci periyotta ilk hücumu Selçuk Üniversitesi, Onat Akış ile değerlendirdi. Can Uzun’un turnikesi ile rakibine karşılık veren Tenis Eskrim Dağcılık, savunmadaki direnci ve kaptığı topları da olumlu kullanması sonucunda 13.dakikada farkı 4 sayıya çıkarttı (27-23). Kaan İşbilen in Penetresi’yle bulduğu basket ile rakibinin serisine son veren Selçuk Üniversitesi, James Peterd in pota altı tipiyle skoru 37-33 e getirdi. Fırat Aydemir in turnikesine rağmen devre sonunda soyunma odasına önde giren taraf 44-41lik skorla Tenis Eskrim Dağcılık oldu.
Üçüncü periyotta Fırat Aydemirin turnikesine Admir Aziz Kan ile karşılık veren ev sahibi takım, 24.dakikada 51-45’lik skor üstünlüğünü korudu. Murat Yolcunun iki turnike basketi sonrasında James Peterd ile de pota altından skor üreten temsilcimiz Selçuk Üniversitesi, farkı da 2 sayıya indirdi (55-51). Can Uzunun 5 sayısı ile skor üreten Tenis Eskrim Dağcılık, 28.dakikaya girilirken skoru 60-52ye getirdi. Ev sahibi takım, karşılaşmanın üçüncü periyotunu da Nuri Barasın üç sayılık isabetiyle 65-57 önde tamamladı.
Son 10 dakikalık bölüme Onat Akış’ın asistinde Cihad Şahin’in turnikesi ile başlayan Selçuk Üniversitesi, James Peterd’ın da devreye girmesiyle oyuna ortak oldu. Savunmadaki gayreti ve James Peterdin de skorer oyunuyla konuk ekip 34.dakika dengeyi yakaladı (67-67). Can Uzunun üç sayı isabetiyle hücumdaki suskunluğuna son veren Tenis Eskrim Dağcılık, Peterd’i savunmada durdurmayı başaramayınca, 74-75’lik skorla geri düştü. Bitime 29 saniye kala Caner Şentürk’ün serbest atış çizgisinden bulduğu tek isabetle skor 80-80?e gelirken, Admir Aziz Kan’ın faul atışlarından bulduğu tek isabet sonrasında durum 81-80 e geldi. Melih Kabakçı’nın isabetsiz üç sayı denemesinin ardından Can Uzunun basket faulüyle Tenis Eskrim Dağcılık mücadeleden 84-80 galibiyetle ayrıldı. Bu yenilgi sarı-mavili camiada ve Konya’da derin üzüntüye neden oldu
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri