Selçuk’ta akademik yıl heyecanı

Selçuk Üniversitesi 2018-2019 öğretim yılı açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleşen açılışta Selçuk Üniversitesi Dilek Sabancı Konservatuarı müzisyenleri eşliğinde TÖMER öğrencileri Yemenli Muhammed Al Nejdi ve Sudan’lı Miyada Başir tarafından türkü dinletisi gerçekleştirdi. Açılış konuşmasını gerçekleştiren Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, “Ulusal ve uluslararası sıralamalarda üniversitemiz ülkemizdeki 205 üniversite arasında 16. sırada, dünyadaki 26 binden fazla üniversite arasında ise 952. sırada yer almaktadır. Dünya barışının büyük bir tehdit altında olduğu günümüzde ülkemiz adaletsizliği bir kader olarak gören dünya sistemini tartışılır hale getirdiği için içerde ve dışarıda çok yönlü büyük bir mücadele süreci yaşamaktayız. Dünya ve bölge tarihi yeniden yapılanma sürecinden geçmektedir. Ülke olarak biz bu treni kaçırmamalıyız. Bu süreçten kazançlı çıkmak için 7,5 milyondan fazla öğrencisi ve 160 binden fazla akademisyeniyle ülkemiz yükseköğrenim kurumlarına büyük sorumluluklar düşmektedir” dedi

“EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI TÜM İNSANLIĞA HAYIRLI OLSUN”

Üniversitelerden beklenen 2 temel görevin olduğunun altını çizen Rektör Şahin, “Bunlardan ilki ülkenin her alanda ihtiyacı olan eğitimli insanların yetiştirilmesidir. Yetişen bu gençler her alanda ülkemiz tam bağımsızlığına katkı sağlayacak nitelikte olmalıdır. Yükseköğretimde büyük oranda fırsat eşitliğinin sağlandığı günümüzde yakın geçmişimizden dersler çıkartılmalı ve paralel eğitim kurumlarına asla fırsat verilmemelidir. Her alanda vatanını milletini ve devletini önceleyen fedakâr çalışkan ve özgür iradeye sahip nesillerin yetiştirilmesi üniversitelerimizin birinci vazifesidir. Üniversitelerden beklenen bir diğer görev ise araştırmalar yapmak, bilgiyi üretmek, yaymak ve bu bilgiyi ürüne dönüştürmektir. Akademisyenlerin verimli ve etkin çalışması ülkemizin kalkınması için büyük bir önem taşımaktadır. Her iki alanda da üniversiteler ve akademisyenler olarak üzerimize düşeni tam olarak yaptığımızı bugün için söylemek zordur. Ülkemizin gelişmesi ve milletimizin refah düzeyinin yükselmesi için öncü kuruluşlar olması gereken üniversitelerimizin ülkemiz içinde bulunduğu gelişmişlik düzeyine yeterince katkı verdiğini de söylemeliyiz. 2018-2019 eğitim- öğretim yılının ülkemize ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum. Üniversitemizin kuruluşundan beri emeği geçen ve bugün hayatta olmayan rektörlerimizi ve hocalarımızı rahmetle anıyorum” diye konuştu.

“KONYA MEDRESELER KENTİDİR”

Selçuk Üniversitesi 2018-2019 eğitim öğretim yılının “Konya’nın Türkiye Tarihi Açısından Önemi” konulu ilk dersini Prof. Dr. Mehmet Akif Erdoğru verdi. Konya’nın ilim, âlim, kültür kenti olduğunu söyleyen Prof. Dr. Erdoğru, “Konya medreseler kentidir. Eski fonksiyonunun icra etmek istiyorsa bu şehirde daha çok sayıda üniversite kurulması gerekiyor. Bu şehir İslam’ın bayraktarlığını yapmada çok önemli bir görevi üstlenmiştir. Konya’nın orta çağlarda Türk İslam dünyasında oynadığı role dönmelidir.  Bunun için gerekli olan birikimi vardır yeter ki bu bilgi birikimi doğru alanda kullanmasını bilelim” ifadelerini kullandı. Açılış töreni sonrasında Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, günün anısına Prof. Dr. Mehmet Akif Erdoğru’ya hediye takdiminde bulundu.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri