Selçuk’ta 14 Mart Tıp Bayramı törenle kutlandı

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Tıp Fakültesi tarafından 2023 - 2024 Eğitim Öğretim Yılı 14 Mart Tıp Bayramı Biniş Giydirme ve Ödül Töreni gerçekleştirildi.

Sultan Alparslan Kültür Merkezi 30 Ağustos Salonu’nda düzenlenen programda 2023 yılında bilimsel çalışmalarında ödül ve en yüksek puanları alan öğretim elemanlarına teşekkür belgesi takdim edildi. 2023 yılı kanıta dayalı tıp uygulamalarında derece alanlara ve Gelişim Sınavı birincilerine de teşekkür belgesi takdiminin yapıldığı programda 2023 yılında profesör ve doçent ünvanı alan öğretim üyelerine cübbelerinin giydirildi.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Selvi, “Tarih boyunca hekim, bireylerin ve toplumların olumlu yönde değişimlerine önderlik eden bir öğretmen olmuştur. Hekim; bilge, hikmet sahibi, filozof anlamını taşımaktadır. Hekimler toplumun hep iyilik öncüleri olmuşlardıR” diye konuştu.

ÖNEMLİ BAŞARILARA İMZA ATILDI

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy ise “Üniversitemiz tıp fakültesi kurulduğu günden bu yana tıp eğitimi ve araştırmaları alanında önemli başarılara imza atmıştır. Tıp Fakültemiz ile Hastanemizin yanı sıra sağlık alanında faaliyet gösteren enstitümüz, 5 fakültemiz, 1 yüksekokulumuz ve 1 meslek yüksekokulumuz da Üniversitemizin sağlık alanına verdiği önemin somut göstergeleridir. Ödül alan öğrencilerimizi ve cübbe giyen akademisyenlerimizi tebrik ediyorum” dedi.

Tüm hekimlerin 14 Mart Tıp Bayramı’nı tebrik eden Konya Valisi Vahdettin Özkan da “İnsana güven, geleceğe güvenle bakmanın en önemli parametrelerinden biri sağlıkta kamu hizmetinin iyileştirilmesidir. İnsanlığın sürekli iyilik hali, beden ve ruh sağlığının tesisine yönelik arayışlar kadimden beri geldiği gibi bugün de modern anlamda üniversitelerimiz ve farklı sağlık kuruluşlarımızda sürdürülmektedir. Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi de bu hizmeti en şekilde icra eden hizmet birimlerimizden birisidir. Bir yandan bilimsel araştırmalarıyla diğer yandan direkt olarak insanlarımıza sağlık hizmetini vermektedir. Bu yönüyle burada çalışan tüm hekimlerimize, sağlık çalışanlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri