Selçukspor’un olduğu yerde hedef de vardır

Bekir Mehtap: 7.hafta göreve geldim. 15.haftadayız. 8 maçta 17 puan topladık.Şampiyonluk şansımızı sürdürüyoruz. Selçukspor’un olduğu yerde hedefte vardır. Lig sonuna kadar şampiyonluğu kovalamaya devam edeceğiz

RÖPORTAJ: AHMET SÜTCÜ

Süper Amatör Lig’in en köklü takımı Selçukspor, teknik direktörlük koltuğuna Bekir Mehtap’ın getirilmesi ile çıkışa geçti. Genç teknik adamla çıktığı 8 maçta 17 puan toplayan Selçukspor, şampiyonluk şansını sürdürüyor. Mehtap, gazetemize açıklamalarda bulunarak Selçukspor’un olduğu yerde hedefinde olduğunu belirterek,lig sonuna kadar şampiyonluğu kovalayacaklarını söyledi.

“BELEDİYELER TAŞIN ALTINA BİRAZ DAHA ELLERİNİ KOYMALI

Süper Amatör Lig’in artık amatörlükten çıktığını söyleyen Selçukspor Teknik Direktörü Bekir Mehtap, “Süper Amatör Lig artık yarı profesyonel hale geldi. Takımlar ciddi meblağlar harcıyor. Konya’da amatöre bakış açışı istenilen düzeyde değil. Amatörde o heyecan artık kalmadı. Belediye takımları bu işi götürmeye çalışıyor. Belediyelerde taşın altına biraz daha ellerini koyarlarsa amatördeki popülarite artar” ifadelerini kullandı.


***Selçukspor’da teknik direktörlük görevine gelmeniz ile takım çıkışa geçti. Ligdeki gidişatınızı değerlendirebilir misiniz?

-7.hafta Ereğlispor maçıyla göreve başladık. 8 maç oynadık. 1’i hükmen olmak üzere 5 galibiyet elde ettik. Sahadan 1 mağlubiyet, 2 beraberlikle ayrıldık. Gölyazı Belediyespor maçı dışında mağlubiyetimiz yok. 8 maçta 17 puan topladık. Maç başına 2 puan ortalaması bizim gibi genç bir takım için oldukça iyi bir netice. Ama biz bir şahıs üzerinden giden bir kulübüz. Zahir Başkanımız (Zahir Renklibay) yıllardan beri bu kulüp için gecesini gündüzüne katıyor. Rakiplerimizin hemen hemen hepsi belediye destekli takımlar. Bu takımlarla mücadele etmemiz zor oluyor. Mütevazi bir takım olmamıza rağmen benim gelmemle çıkışa geçtik. Gönül isterdi ki sezon başından beri Selçukspor’u çalıştırayım. Ama şartlar 7.haftada oluştu.

“EREĞLİSPOR TECRÜBELİ VE BAL’A HAZIR”

***Ligde size göre kim şampiyon olur?

-Ligde şu anda 5 takımın şampiyonluk şansı var. Ama şampiyonluğun en güçlü adayı bana göre Ereğlispor. Çünkü Ereğlispor, deneyimli ve tecrübeli bir takım. Süper Amatör Lig’i şampiyon olarak bitirdikten sonra Bölgesel Amatör Lig’te neler yapacağınız çok önemli. Bölgesel Amatör Lig’e adım atmanız demek kafadan 500-600 bini gözden çıkarmanız demektir. Gölyazı şu anda lider ama Bölgesel Amatör Lig’i kaldırabilecek bir altyapısı yok. Konya dışından transfer yapacaksınız bu oyuncuların kalabileceği bir tesis yok. Bu gibi sebeplerden dolayı Ereğlispor’u şampiyonluğun en güçlü adayı görüyorum. Ereğli hem geçmiş yıllarda Bölgesel Amatör Lig tecrübesi var hem de lige hazır konumda. Ligde bizimde şampiyonluk şansımız var. Selçukspor’un olduğu yerde hedefte vardır. Ligin sonuna kadar şampiyonluğu kovalayacağız.

***Yeni Doğanhisarspor ligden çekildi. Bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz?

-Yeni Doğanhisarspor’un ligden çekilmesi, Doğanhisarspor ile maç oynayacak takımların haftayı bay geçmesi anlamına gelmektedir. Takımların maç ritmi bozulabiliyor. Doğanhisarspor’un ligden çekilmesi bizi ve diğer takımları olumsuz etkileyecektir. Futbolda artık maddiyat birinci planda. Parasız kulüpler ayakta kalamıyor.

KADINHANI’NI YENİP YOLUMUZA DEVAM ETMEK İSTİYORUZ”

***Pazar günü evinizde Kadınhanı Belediyespor’u ağırlayacaksınız. Kadınhanı’nı yenmeniz durumunda puanları eşitleyeceksiniz. Görüşleriniz neler?

-Geçtiğimiz haftayı bay geçtik. Pazar günü zorlu bir maça çıkacağız. Bu maçın hazırlıklarını sahamızda yaptığımız antrenmanla sürdürüyoruz. Saiteli Kadınhanı Belediyespor iyi bir takım. Şampiyonluk için şansları düşük olsa da onlarında bir şansı var sonuçta. Yendiğimiz takdirde puanlarımızı 26 yapacağız. Biz her maça galibiyet hedefiyle çıkıyoruz. Kadınhanı’nı yenip yolumuza devam etmek istiyoruz.

“TAKIM SAYISI, SÜPER AMATÖRÜ YANSITIYOR”


 

***Süper Amatör Lig artık Türkiye genelinde farklı bir yapıya büründü. Konya Süper Amatör Lig’i dönüşüme ayak uyduramadı. Birçok ildeki Süper Amatör Lig takımları kamplara giderken Konya takımları ligden çekiliyor. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

-Artık amatör kelimesi oynadığımız ligler için geçerli değil. Süper Amatör Lig’de artık ciddi paralar harcanıyor. Yarı profesyonel bir lig kıvamını aldı. Konya’da Süper Amatör Lig’deki yapı diğer illerdeki Süper Amatör Lig’lere göre oldukça düşük. Futbola bakış açısı Konya’da istenildiği gibi değil. Amatörde o heyecan artık kalmadı. Belediye takımları bu işi götürmeye çalışıyor. Ligdeki takım sayısı da bunun en önemli örneği. Her sene değişiyor takım sayısı. 10-11-12 oluyor. 12 takımla sezona başladık. 11’e düştü.1.Küme ve 2.Küme’ye bir şey söylememize dahi gerek yok. Amatördeki popülariteyi nasıl artırabiliriz düşünmeliyiz. Ama federasyonumuz gerekeni yapıyor, yapacaktır da. Kulüp yöneticileri de taşın altına ellerini koyuyor. Belediyelerde taşın altına biraz daha ellerini koyarlarsa amatördeki popülarite artar.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri