Selçuklu’ya kent bilgi sistemi projesi

Hareket Partisi Selçuklu Belediye Başkan Adayı Mustafa Sırrı Demirel, 12 ana proje ile çıktığı seçim çalışmalarında vatandaşlardan gelen talep üzerine proje sayısı artırdı.

Talebin çok olmasına karşılık öncelikli ve önemli projelerini kamuoyuyla paylaşan MHP Selçuklu adayı Demirel, kent bilgi sistemi ile Selçuklu’nun fiziki ve  insani haritasını çıkararak kent bilgi sistemi oluşturacaklarını ifade etti.

Demirel, yeni proje ile ilgili detayları şu şekilde açıkladı: “İlk iş olarak kuracağımız kent bilgi sistemi ile Selçuklumuzun hem fiziki hem de insani haritasını çıkaracağız. Bu sistem sayesinde bütün cadde, sokak ve konutlarımız, yeni planlamalarımız, yeşil alanlarımız kontrol edilecek ve denetlenecektir. Ayrıca Selçuklu’daki insan profili çıkarılacak, bu istatistiği bilgilerle insanımıza yönelik bütün çalışmalar doğru ve yerinde planlanacaktır. Selçuklu kent bilgi sistemi birimlerin ortak kullanımına açık, birimler arası paylaşım mümkün kılan yönetim, vatandaş ilişkileri ve planlama faaliyetlerini düzenleyen ve denetleyen, Selçukluya özgü grafik ve sözel bilgilerin birlikte gözlenebildiği, sorgulanabildiği ve sorulara çözüm önerilerinin elde edilebildiği bir sistem olacaktır. Bu sistem verilerinin girilmesinde mahalle muhtarlarımız önemli bir rol oynayacaktır. Şehrin insan haritası elimizde olmadan, ihtiyaç ve taleplerinin tespitinin mümkün olmadığını biliyoruz. Ayrıca bu sistem sayesinde devletin diğer kurumlarının da ihtiyaç hissedeceği her türlü bilgi akışı da sağlanmış olacaktır. Böylece; bu sistem sayesinde belediyemiz devletin kurumları arasındaki koordinasyonunda önemli bir görevi de yerine getirmiş olacaktır.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri