Selçuklu’nun tenis elçisi

Amatör branşlara verdiği destekle adından söz ettiren Selçuklu Belediyespor’un tenis branşında başarılara imza atan sporcusu Mert Can Mermer’in hayali kulübünü yurt dışında temsil etmek

Türkiye'nin örnek alınacak en büyük amatör spor kulübü olarak göze çarpan Selçuklu Belediyespor’un sporcuları başarıdan başarıya koşuyor. 68 tesiste, 20 branşta, 29 bin sporcusu bulunan kulüpte 42 suni çim saha ve 505 oyun-fitness alanı bulunuyor.  Tüm branşlarda başarılı sonuçlara imza atan Selçuklu Belediyespor’u tenis branşında temsil eden 18 yaşındaki Mert Can Mermer’in hedefi kulübünü yurt dışında temsil etmek. Teniste 13 yaşında profesyonel olan genç sporcu yaşına rağmen yurt içinde birçok başarılı sonuca imza attı.   

Genç  Mert Can hedefinin Selçuklu Belediyespor’u uluslararası müsabakalarda temsil etmek ve başarılı sonuçlarla Konya’yı gururlandırmak istediğini söyledi. Mert Can: Tenise 5 yaşında başladım şuanda 18 yaşındayım 2014 yılından bu yana Selçuklu tenis kulübü sporcusuyum 13 yaşında profesyonel oldum. Konya’da ve bir çok ulusal turnuvalarda birinciliklerim var büyükler uluslararası turnuvalarda ise en iyi başarım çeyrek finale kalmak oldu. Ben artık Türkiye’de ki müsabakalarla birlikte uluslararası yurt dışında kendi yaşıtlarımla uluslararası turnuvada mücadele etmek istiyorum. Kulübümü bu tarz turnuvalarda temsil etmek istiyorum.  Bunun içinde gerçekten desteğe ihtiyacım var. Futbol ve basketbol sporuna yapılan yatırımlar kadar tenis sporuna da yapılmasını bekliyorum.  İnşallah Selçuklu belediyemizin ismini tüm dünyaya duyuracağıma inanıyorum. Desteklerinden dolayı Selçuklu Belediye Başkanım Uğur İbrahim Altay’a sonsuz teşekkür ediyorum gerçekten bu kadar kaliteli bir tesiste antrenman yapmaktan gurur duyuyorum. İnşallah bende yapılan bu tesisin hakkını fazlasıyla vererek dünyada Selçuklu Belediyesi’ni duyuracağıma gönülden inanıyorum” dedi.

FERHAT TÜRKOĞLU

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri