“Selçuklu'nun havası değişti”

Selçuklu Belediyesi, tarihi ve kültürel yatırımları ile ilçenin havasını değiştiriyor. Konya'ya gelen yerli ve yabancıların büyük çoğunluğu, öncelikli olarak Selçuklu bölgesindeki cazibe merkezlerini ziyaret ediyor

Selçuklu Belediyesi, ilçe genelinde oluşturduğu yeni cazibe merkezleri ile ilçenin vizyonunu değiştirmeye devam ediyor. Konya'ya gelen yerli ve yabancı turistlerin uğrak yerleri arasında ağırlıklı olarak Selçuklu bölgesinde yer alan cazibe merkezleri bulunuyor. Tropikal Kelebekler Vadisi, Sille, Japon Parkı ve Ecdad Parkı başta olmak üzere, diğer farklı birçok yatırım ziyaretçilerinin de takdirini kazanıyor.

“ÖZEL BİR ALAN OLMUŞ”

Konya'nın en büyük park ve sosyal alan projelerini şehre kazandıran Selçuklu Belediyesi, Kelebekler Vadisi parkında hafta sonları binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor. Tropikal Kelebek Bahçesi, Macera Kulesi ve son dönemin gözdesi Selçuklu Çiçek Bahçesi ile konseptini her geçen gün zenginleştiren Kelebekler Vadisi Parkı, vatandaşlardan büyük ilgi görüyor. Park, gezinti yapan vatandaşlar, çocuk oyun alanlarında gönüllerince eğlenen çocukların yanı sıra 18 türden 410 bin bitkinin yer aldığı Selçuklu Çiçek Bahçesi'nde fotoğraf çekinmek isteyenlerle adeta dolup taşıyor. Kelebekler Vadisi Parkı'nın simge binası olan Tropikal Kelebek Bahçesi, park içerisinde özel bir önem taşıyor. Açıldığı günden bu yana yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra Konyalıların da büyük ilgi gösterdiği Konya Tropikal Kelebek Bahçesi'nde hafta sonları yoğunluk yaşanıyor. Turizmde sezon yoğunluğunun yaşandığı bu günlerde kelebeklerin yaşam serüvenine şahit olmak ve bahçede uçuşan rengarenk kelebekleri doğal yaşamlarında keşfetmek isteyen vatandaşların ziyaret adresi Tropikal Kelebek Bahçesi oldu.Hafta sonu Kelebekler Vadisi Parkı'nda keyifli bir gün geçiren vatandaşlar Selçuklu Belediyesi'ne beğeni ve teşekkürlerini ilettiler. Farklı şehirlerden, hatta yurt dışından parkı ziyaret etme imkanı bulan vatandaşlar, "Kelebeklerin doğal ortamını aratmayan özel uçuş alanında kanat çırpmasına yakından şahit olduk. Rengarenk kelebekleri görmek ve onları fotoğraflamak çok keyifli oldu. Çiçek bahçesi ve oyun alanları ile çok hoş bir park oluşturulmuş. Ailecek güzel bir gün geçirdik ve herkesin burayı görmesini istiyoruz. Selçuklu Belediyesi'ne bu güzel ortam için teşekkür ediyoruz" dedi.

YENİ CAZİBE MERKEZİ OLDU

Her yıl farklı figürlerle yenilenen ve şehrin doğal cazibe merkezi olan Selçuklu Çiçek Bahçesi de rengârenk görüntüsüyle doğaseverlere eşsiz bir görsel şölen sunuyor. Selçuklu Belediyesi Konya’nın en büyük parkı olan Kelebekler Vadisi’nde oluşturduğu yeni cazibe merkezlerinden biri olan Selçuklu Çiçek Bahçesi, ziyaretçilerine görsel bir şölen sunuyor. Kelebekler Vadisinde, Tropikal Kelebek Bahçesi ve Macera Kulesinde eğlenceli vakit geçiren vatandaşlar rengârenk çiçeklerle donatılan Selçuklu Çiçek Bahçesindefarklı bir atmosferle karşılaşıyor. Selçuklu Çiçek Bahçesinin bahar mevsimin gelişiyle her yıl yeni sezona farklı bir görsel içerikle girdiğini ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, bahçede yer alan bitkilerin, gezinti alanlarının ve dekorasyonlarının tamamen yenilendiğini belirtti. Çiçek bahçesinde lalelerin yerini 12 türden 658 bin çiçeğin yer aldığını ifade eden Başkan Pekyatırmacı, “Hemşehrilerimize yüzlerce bitkinin yer aldığı çiçek bahçemizde doğal ortamları sunmaya çalıştık. Tamamen konsepti yenilenen çiçek bahçemizde farklı türlerde bitkilerimiz mevcut. Farklı figürlerle zenginlik kazandırılan çiçek bahçemizde çocuklarımıza da hitap eden oyun gruplarıyla ailece gezilebilecek güzel bir mekanıhemşehrilerimizin istifadesine sunduk” dedi.  Şehrinvazgeçilmez en renkli parklarından biri olan Selçuklu Çiçek Bahçesi, içerisinde yer alan 12 türden oluşan 658 bin çiçek ile her gün ziyaretçilerini ağırlıyor. 

FOTOĞRAF SANATÇILARININ UĞRAK YERİ OLDU

Fotoğraf sanatçılarının da yoğun ilgi gösterdiği Selçuklu Çiçek Bahçesinde mevsimin çiçekleri olan sardunya, petunya, yıldız, kadife, yaprak güzeli, vapurdumanı, papatya gibi farklı türlerde bitkiler de yer alıyor. Bahçenin bakım çalışmaları, konusunda deneyimli özel bir ekip tarafından yapılıyor.Yaklaşık 11.000 metrekare alana sahip çiçek bahçesinde özel peyzaj alanları da ziyaretçiler tarafından dikkat çekiyor. Bahçede yürüyüş yolları, kamelyalar, seyir tepesi, çocuk oyun alanları ve hatıra köşesi bulunuyor.

SİLLE'NİN ÖNEMİ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Konya turizmi açısından önemli bir yeri ve köklü tarihi olan Sille ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Sille'nin sadece Konya için değil,  Türkiye için de öneminin her geçen gün arttığını dile getirdi. “Sille tarihi bir yer ve önemi gün geçtikçe artıyor” diyen Başkan Pekyatırmacı, daha sonra şunları kaydetti: “Bundan on sene önceki Sille ile bugünkü arasında kıyas götürmeyecek bir fark var. 5 bin yıllık bir tarihe sahip ve bu mirası biz devraldık öyle olduğu için bu mirası yaşatmak zorundayız. Selçuklu Belediyesi burada birçok iş yaptık: Subaşı Hamamı’nın restorasyon çalışmalarını tamamladık. Sokak sağlıklaştırma çalışmalarını sürdürdük. Hacı Ali Ağa Sokakta ihale süreci tamamladık ve yapım ile ilgili kısmını sürdürdük. Akabinde Hükümet Caddesi ile ilgili sağlıklaştırma projelerini hazırladık ve ihale sürecini yürüttük. İnşallah Hükümet Caddesine de girdik. Yine burada bulunan belediyemize ait mülklerimizde sırasına ve ihtiyaç durumuna göre tarihi dokusuna uygun projelerimizi ürettik ve sonuçlandırdık. Burada kilise karşısında bulunan alana hem kapalı otopark, üst kısmı meydan, ticaret ve konut ünitelerinin bulunduğu bir proje ürettik. Mağaralarımızla ilgili olarak Müzeler Müdürlüğü ile birlikte çalışmalar yürütüyoruz” dedi.

HAKAN ARMUTCU

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri