Selçuklulu judocu gümüş madalya kazandı

Judo Balkan şampiyonasında milli takımımızda yer alan Selçuklu Belediyesi sporcuları Bayram Kandemir ikinci ve Mehmet Can Talay üçüncü oldu.

03-04 Haziran 2017 tarihlerinde Ümitler Balkan Judo şampiyonası Tekirdağ da yapıldı. Ülkemizin ev sahipliği yaptığı turnuvaya Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, Karadağ, Kosova, Makedonya, Sırbistan, Romanya, Yunanistan ülkeleri katıldı. 10 ülkeden 270 sporcu mücadele ettiği şampiyonada milli takımımızda yer alan Selçuklu Belediyesi kulübünden 66 kg da Bayram Kandemir ikinci, 90 kg da Mehmet Can Talay üçüncü oldu. Mehmet Can Talay, ilk maçında Sırp M. Marinkovic’i, çeyrek finalde Bosnalı S.Savic’i ipponlarla yendi ve yarı finale yükseldi. Bu turda Romen E.Serban’a yenilince bronz madalya mücadelesinde Sırp V. Milicevic’le kapıştı ve üçüncülük kürsüsünde yer aldı. 66 kg da ilk maçında Bayram Kandemir, Sırp M.Krasojevic’i, çeyrek finalde Bulgar G.Gramatikov’u, yarı finalde Romen A.Chicin’i geçerek finalist oldu. Finalde Umalt Demirel’e yenilen Kandemir gümüş madalyanın sahibi oldu.

U11 BASKETBOL TAKIMLARI ŞAMPİYONU SELÇUKLU

Selçuklu Belediyesi U11 Basketbol takımı da ligi şampiyon olarak tamamladı. Final serisinde Selçuk Üniversitesini 3-0 mağlup eden Selçuklu Belediyesi kupanın sahibi oldu. Basketbol Konya İl Temsilciliği tarafından düzenlenen U11 Basketbol ligi tamamlandı. 100. Yıl spor salonunda yapılan final maçının ardından ligi şampiyon olarak tamamlayan takım Selçuklu Belediyesi U11 Basketbol takımı oldu. Selçuklu Belediyesi basketbol takımı finalde Selçuk Üniversitesi takımı ile mücadele etti. Final serisinde rakibi Selçuk Üniversitesi takımını 3-0 ile geçen Selçuklu Belediyesi şampiyonluğa uzanan takım oldu. Final serisinin son maçında büyük heyecan yaşanırken mücadeleyi Selçuklu Belediyesi takımı 54-50 kazandı ve seriyi 3-0 ile tamamlayarak zirvenin sahibi oldu.

Final maçının ardından Basketbol İl Temsilciliği tarafından kupa töreni düzenlendi. Törende kupayı alan Selçuklu Belediyesporlu minik basketbolcular büyük sevinç yaşadı. Sporcuların elde ettiği bu başarıya destek olan aileleri de kupa coşkusu heyecanına ortak oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri