Selçuklu’dan ‘yeşil etkinlik’

Selçuklu Belediyesi Kent Konseyi bünyesinde kurulan Çevre ve Sıfır Atık Platformu tarafından Sarayköy’de çevre gönüllüleri ve öğrencilerin de katılımıyla fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi

Selçuklu Belediyesi Çevre ve Sıfır atık çalışmalarını aralıksız sürdürmeye devam ediyor. Bu kapsamda Selçuklu Belediyesi Kent Konseyi çatısı altında faaliyet gösteren Çevre ve Sıfır Atık Platformu’nun bu yıl ikincisini düzenlediği Çevre Gönüllüleri fidan dikim etkinliği programı gerçekleştirildi. Sarayköy Mahallesinde belirlenen alanda Çevre ve Sıfır Atık Platformunda yer alan her bir çevre gönüllüsü adına 1 fidan dikimi yapıldı. Geçtiğimiz yıl 3 bin fidan dikimi yapılan bu alana bu yıl gönüllü sayısının 8 bin 200’e ulaşması ile 8 bin fidan dikimi yapıldı. Etkinliğe Selçuklu Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenci ve vatandaşlar da katıldı. 

EKTİNLİĞE İLGİ BÜYÜKTÜ

Fidan Dikim Etkinliğine Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı’nın yanı sıra Selçuklu Kaymakamı Eflatun Can Tortop, MHP İl Başkanı Remzi Karaarslan, MHP Selçuklu İlçe Başkanı Kemal Dığrak, Ak Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hülya Şevik, Orman Bölge Müdürü Cafer Bal, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, birim müdürleri, Çevre ve Sıfır Atık Platformu üyeleri, Selçuklu Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyeleri ve çevre gönüllüleri katıldı.

GENÇ YAŞTA DUYARLILIK

Selçuklu’da yeşil alanın yanı sıra ağaçlandırma faaliyetlerine de büyük önem verdiklerini ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Başta Orman Bölge Müdürlüğümüz ve gönüllerimiz olmak üzere belediyelerimizin de çok büyük gayretleri, çabaları neticesinde artık çevremize baktığımız zaman yeşili çok rahatlıkla görebiliyoruz. Hatta orman vasfında alanları çok rahatlıkla görebiliyoruz. Takkeli Dağ bizim için çok önemli. Gevale Kalesi bizim için çok önemli. Artık bu yamaçlarda bu etkinlikler kapsamında yaptığımız organizasyonlar neticesinde çok daha yeşil bir Konya’yı hep birlikte inşa edeceğiz diyorum. Burada gençlerimiz var çocuklarımız var çevre gönüllerimiz var. Onlara özellikle teşekkür ediyorum. Bu yaşta bu duyarlılığı gösterdikleri için” dedi.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri