Selçuklu’dan spor ve eğitime yatırım

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ile imza protokolü gerçekleştiren Selçuklu Belediyesi Konya Spor Lisesi ve Fen Lisesi’ne Kapalı Spor Salonu ve suni çim saha yapımı işi için ilk adımı attı.

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ile imza protokolü gerçekleştiren Selçuklu Belediyesi Konya Spor Lisesi ve Fen Lisesi’ne Kapalı Spor Salonu ve suni çim saha yapımı işi için ilk adımı attı.

MERHUM AHMET ÇALIK’IN ADI VERİLECEK

Selçuklu Belediyesi olarak fiziki, sosyal, kültürel, belediyecilik faaliyetlerinin yanında ilkokuldan üniversiteye kadar her eğitim düzeyinde ve her yaştan öğrencinin faydalanabileceği projeler üretmeye tesisler inşa etmeye devam ettiklerini ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Bugün Konyaspor Lisesi ve Selçuklu fen liselerimize kazandıracağımız kapalı spor salonu ve açık suni çim saha projemizin protokolünü imzalayacağız. Her iki okulumuzun da spor salonu, ihtiyacı vardı. Fen lisemizde ayrıca bir de sentetik çim saha ihtiyacı vardı. Selçuklu Belediyesi olarak iki okulumuzda da gayet modern öğrencilerimizin spor alanındaki tüm imkanlarını karşılayacak birer spor salonu ve yine fen lisemize bu spor salonunun yanında bir de suni çim sahayı inşallah hızlı bir şekilde inşa edeceğiz. Konya Spor Lisesi'nde yapacağımız spor salonunun ismini Daha önce ifade ettiğimiz gibi Ahmet Çalık Spor Salonu olacak şekilde planlıyoruz. Ahmet Çalık efendiliğiyle, karakteriyle örnek bir kişilikti. İsmini hatıralarını böylelikle inşallah Selçuklu'muzda yaşatmış olacağız. Tekrar Allah'tan rahmet diliyorum. Bütün yakınlarına, ailesine, camiaya baş sağlığı diliyorum. Ümit ediyorum ki her iki okulumuzdaki spor salonlarımızdan ve futbol sahamızdan nice yetenekli sporcular da çıkacak. Selçuklu'muzu her anlamda başarıyla inşallah temsil edecekler” dedi.

HAZİNE ARAZİLERİ KAMU HİZMETİNDE

Kamu kurumları arasındaki iş birliğinin önemine değinen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hülya Şevik, “Bugüne kadar hem kamu kurumlarımıza hem de belediyelerimizle birlikte hazine arazilerimizin kamu hizmetine sunulması konusunda her türlü desteği sağladık. Bundan sonra da sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

BELEDİYELER BÜYÜK KATKI SUNUYOR

Konya’da örnek belediyecilik faaliyetlerinin yürütüldüğünü dile getiren Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit de, “Konya belediyeciliği gerçekten Türkiye'ye örnek bir belediyecilik örneği gösteriyor. Başta Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere ilçe belediyelerimiz hem yaptıkları devasa eğitim tesisleriyle okullarla ve yine eğitime diğer alanlarda verdikleri desteklerle bize büyük katkılar sunuyorlar. Selçuklu Belediyemiz de birçok okul, yine okullarımızın bahçelerine birçok tesis, yine bahçelerinde bakım onarımla her anlamda bizlere destek oluyorlar” diye konuştu.

SAİT ÇELİK

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri