Selçuklu’dan peynir hasadı

Selçuklu Belediyesi tarafından kırsal mahallelerde üretimi artırmaya yönelik çalışmalar kapsamında Akpınar Mahallesi’nde bulunan mağaralarda üretilen peynir tulumunun ilk hasadı basın mensuplarının da katıldığı program ile gerçekleştirildi.

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı beraberindeki protokol üyeleri ve basın mensupları ile birlikte yağı alınmış sütlerden üretilerek tuluklara basılan ve özel mağaralara bırakılarak doğal ortamında olgunlaştırılan ve lezzetlenen tulum peynirlerinin hasadına yerinde tanıklık etti. Etkinlikte misafirlere inlerden çıkarılan peynirler, yöre halkının üretimini yaptığı organik ürünler ile birlikte ikram edildi.

Tanıtım programına Selçuklu Kaymakamı Eflatun Can Tortop, Konya İl Tarım ve Orman Müdürü Duran Seçen, Selçuklu İlçe Tarım ve Orman Müdürü Tahir Külahçı, Akpınar Mahalle Muhtarı Osman Çınar, belediye meclis üyeleri, birim müdürleri ve basın mensupları katıldı.

ÜRETİCİLERE DESTEK

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Akpınar Mahallesi’nde daha önceden de var olan bir geleneği Selçuklu Belediyesi’nin katkıları ile devam ettirilmesi için çalışmalar yürüttüklerini belirterek, “Burada bulunan mevcut mağaranın hem iç şartlarını iyileştirdik, temizliğini, düzenlemesini, rehabilitasyonunu yaptık ve mağaranın girişiyle ilgili tedbirlerimizi aldık. Yine mağaranın aydınlatmasıyla ilgili çalışmalar yapıldı. Şu anda mağaramızda elektriğimizi güneş enerjisiyle üretiyoruz ve hiçbir şekilde dışarıya bağımlı kalmadan güneş enerjisiyle ürettiğimiz elektriği depolayarak mağaramızda kullanıyoruz. Yine mağaramızda özellikle peynir tulumlarının depolanabilmesi için gerekli olan ahşap altlıklar hazırlandı, yerleştirildi. Buradaki üreticilerimiz peynir tulumlarını getirdikleri zaman temiz düzenli bir şekilde bu altlıklara yerleştiriyorlar ve peynirlerin olgunlaşması için de rahat bir zemini burada hazırlamış olduk” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri