Selçuklu’dan eğitime katkı

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Beyhekim Gelişim ve Teknoloji Akademisi atölyelerinde okul dışı eğitimin yapıldığını belirterek, çalışmaların süreceğini kaydetti

Selçuklu Belediyesi’ne ait Beyhekim Gelişim ve Teknoloji Akademisi atölyelerinde eğitim gören kursiyerlerin ortaya koyduğu eserler sergilendi.

Beyhekim Gelişim ve Teknoloji Akademisi’nde düzenlenen yıl sonu sergi programına Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı,Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar, belediye meclis üyeleri, kursiyerler ve aileleri katıldı.

Girişimcilik CBS ve Harita Okuma, Siber Güvenlik, Robotik Kodlama İHA-Mekatronik, Vefa Gençlik, Genç Kalemler Hitabet ve Yazarlık, Tarih, Hat Sanatları, Müzik, Fotoğrafçılık, Organik Oyuncak Üretimi, Moda Tasarım ve Takı Tasarım olmak üzere toplam 12 atölyenin yer aldığı Gelişim ve Teknoloji Akademisinde 2022-2023 Eğitim Öğretim yılında sabah ve öğlen grubu olmak üzere iki dönem şeklinde 2 bin 500 öğrenci ve yetişkin katılımcı ile eğitim aldı.

Selçuklu Belediyesi ile birlikte yürütülen hedef kapsamında birçok projede birlikte çalıştıklarını ifade eden Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar: “İçinde bulunduğumuz alan Teknoloji kademisi bizim için son derece değerli, son derece önemli bir uygulama” dedi.

HAYAT BOYU REHBERLİK EDECEK

Okul dışı öğrenme ortamlarının meyvelerini verdiğini görmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek sözlerine başlayan Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Benim çok mutlu olduğum bir gün. Çünkü dört yıldır devam ettirdiğimiz okul dışı öğrenme ortamlarının artık çok verimli çıktılarını hep birlikte alıyoruz. Tabiat Okulu'yla başlamıştık. Ahmet Keleşoğlu Sanat Tasarım Atölyesi’yle devam ettik. Sonrasında Beyhekim Gelişim Teknoloji Akademimizi kurduk. Kongre Merkezi’nde Selçuklu Belediyesi Sanat Akademimizi kurduk ve çok şükür bugün artık binlerce öğrencimiz, binlerce gencimiz ve yetişkinimiz bu okul dışı öğrenme ortamlarnda geliyorlar, eğitimlerini alıyorlar ve işte bugün burada gördüğümüz gibi son derece güzel çıktılarını da hep birlikte görüyoruz. Türkiye'de örnek bir projeyi yapıyor ve yürütüyoruz. Hep söylediğimiz gibi çocuklarımızın tabii ki bir akademik başarısı olacak. Onları akademik yönden eğiteceğiz, öğreteceğiz, geliştireceğiz ama çocuklarımıza öncelikle hayata hazırlamamız gerekiyor.

Çocuklarımızın kendilerini keşfetmeleri, kendilerini tanımaları. Öncelikli olarak hayat çizgisinde ne olmak istedikleri, nereye varmak istedikleri yönünde de onlara mutlaka bir rehberlik edecek” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri