Selçuklu’daİsmail Güzel sevinci

Üniversitelerarası Dünya Güreş Şampiyonası 10-12 Temmuz 2014 tarihleri arasında Macaristan'ın Budapeşte şehrinde tamamlandı.

Üniversitelerarası Dünya Güreş Şampiyonası 10-12 Temmuz 2014 tarihleri arasında Macaristan'ın Budapeşte şehrinde tamamlandı. Greko Romen stilde Millilerimiz Takım klasmanında Dünya İkincisi olurken Selçuklu Belediyesporun milli sporcusu aynı zamanda Selçuk Üniversitesi son sınıf öğrencisi İsmail Güzel 130 kg da üniversiteler dünya ikincisi olmayı başardı.

1986 Konya Doğumlu olan başarılı sporcu İsmail Güzel,  2006 Avrupa Greko Romen Güreş Şampiyonasında 20 yaşında Avrupa Şampiyonu olmuştu. Konyalı sporcu Güzel, Türkiye'ye 37 yıl aradan sonra ağır sıklette altın madalya sevinci yaşatan sporcu olurken, spor camiasını da mutlu etti.

Gençler ve Büyükler Kategorisinde bir çok şampiyonada şampiyonluk kazanan Güzel geçtiğimiz sezon Selçuklu Belediye Spor Kulübü katıldı ve spor hayatına Selçuklu da devam ediyor. 2013-2014 sezonunda Selçuklu Belediye Spor Kulübünü Süper Lige çıkmasın da önemli rol onayan güzel son aldığı üniversiteler dünya güreş şampiyonasında ki ikincilik madalyası ile şehrimize büyük sevinç yaşattı.Selçuklu Belediye Spor kulübünden yapılan açıklamada, "Selçuklu Belediyesi Spor Kulübü olarak uluslararası alanda başarılarımıza bir yenisini de güreş branşında eklemiş olmanın gururunu yaşıyoruz. Sporcumuz İsmail Güzel'i bu yıl kulübümüzün renklerine bağladık. Kısa zamanda kentimiz için güzel başarılar kazandı. Macaristan'ın Budapeşte kentinde tamamlanan üniversitelerarası dünya güreş şampiyonasın da tüm rakiplerini yenerek adını finale yazdıran Avrupa Şampiyonu güreşçimiz iyi mücadele etmesine rağmen müsabakadan mağlup ayrıldı ve ikincilik kürsüsüne çıkmayı başardı. Türk Milli takımında takım klasmanında ikinci olmasında da büyük rol oynayan İsmail Güzel bu başarısı ile bizlere büyük sevinç yaşattı. Selçuk üniversitesi beden eğitimi spor yüksek okulu son sınıf öğrencisi olan sporcumuzu, üniversitemizi ve hocalarımızı tebrik ediyoruz. Bu başarılı sonuçların devamını dileyerek ülkemize ve şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz." denildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri