Selçuklu’da ‘sıfır atık’ ödülleri sahiplerini buldu

“Okullar Arası Sıfır Atık Yarışması”nın ödül töreni gerçekleşti. Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Sıfır Atık yarışmamız sayesinde toplam 211 ton atık çevreye zararlı olmaktan çıkarıldı” dedi

Sıfır atık konusunu bir misyon haline getiren Selçuklu Belediyesi gelecek nesiller için de bu çalışmalarına her platformda devam ediyor. Bu kapsamda Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü paydaşlığında düzenlenen ve geçtiğimiz günlerde sonuçlanan “Okullar Arası Sıfır Atık Yarışması”nın ödül töreni Sille Seyir Tepesi’nde yapıldı.

Anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise olmak üzere dört okul düzeyinde mücadele edilen yarışmada okullar en fazla atık toplayan okul ve öğrenci başına en fazla atık toplayan okul olmak üzere iki kategoride yarıştı.

Ödül törenine Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Selçuklu Kaymakamı Eflatun Can Tortop, Konya İl Milli Eğitimi Müdürü Murat Yiğit, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdür Vekili Özgür Somuncu, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar’ın yanı sıra yarışmada girerek dereceye giren okulların idareci, öğretmen ve öğrencileri ile velileri katıldı.

YARIŞMA ÇOK FAYDALI OLDU

Sıfır atıkla ilgili çalışmaları kurumsal olarak yürüttüklerinin altını çizen Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Bugün 5 Haziran Dünya Çevre Günü ve çevreyle ilgili pek çok faaliyet yapılıyor, pek çok organizasyon yapılıyor. Biz de Selçuklu Belediyesi olarak ilk günden itibaren sıfır atık kapsamında çok önemli çalışmaları, önemli faaliyetleri gerçekleştirdik. Belediyemizde kurumsal anlamda çevre ve sıfır atık müdürlüğünü ilk kuran belediyeyiz. Yine Sıfır Atık Meclisini Kent Konseyi altında ilk oluşturan belediyeyiz. Bu programı geçen sene başlatmıştık. Geçen sene de çok yoğun bir katılım vardı ama bu sene 101 okulumuz bu programa katıldı ve dönem boyunca 211 ton geri dönüşebilir atığı biz artık çevreye zararlı olmaktan hem kurtarmış olduk hem de ekonomimize önemli bir katkıyı sağlamış olduk. Tabii ki burada en önemli elde ettiğimiz kazanımlardan bir tanesi 101 okulumuzdaki bütün öğrencilerimizin çevre bilinciyle, çevre duyarlılığıyla hareket ediyor olmaları bu kapsamda eğitimlerin verilmiş olması, bütün çocuklarımızın birer çevre gönüllüsü olması bizim için en önemlisi. Bu çevre duyarlılığı sadece bu yarışmayla kalmayacak. İnşallah bundan sonra da çocuklarımız tarafından bu kapsamda yapılacak çalışmalar devam ettirilecek. Önemli olan çevremizi kirletmemek, önemli olan doğayı korumak, muhafaza etmek, Bununla ilgili de ben inanıyorum ki bu yarışmaya katılan bütün çocuklarımız, bütün okullarımız artık bundan sonra bütün çevreleriyle ilgili yapılacak olan her türlü faaliyette, organizasyonda birer çevre gönüllüsü olacaklar ve doğayı korumak için büyüklerini de uyaracaklar. Tabii bu organizasyonda emeğe geçen İl Milli Eğitim Müdürümüz, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz başta olmak üzere bütün ekibine, bütün okul müdürlerimize, bütün öğrencilerimize, velilerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Onlar sahiplenmese, onlar bu organizasyona sahip çıkmasa böyle bir etkinliği gerçekleştirmemiz mümkün değil. Bütün duyarlılık sahibi hemşehrilerimize de ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Belediyemizde Çevre Sıfır Atık, Müdürlüğümüz, meclisimiz, platformumuz çok önemli organizasyonlar gerçekleştiriyor. Bu yarışmada da onların çok büyük emekleri var” ifadelerini kullandı.

Programda konuşan Selçuklu Kaymakamı Eflatun Can Tortop ise, “211 ton atık toplamışsınız. Siz toplamasanız bunun önemli bölümü çevrede kalacaktı. Dolayısıyla bir atmayacağız, iki, toplayacağız üç toplamakla da yetmiyor topladıklarımızı da en yarayışlı şekilde dönüştürmenin yol ve yöntemlerini arayacağız” dedi.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri