Selçukluda obezite ile mücadele

Selçuklu Belediyesi ve Akademi Hastanesinin halk arasında şişmanlık olarak da bilinen obezite konusunda toplumu bilinçlendirmek amacıyla 23 Mayısta başlattığı Doğru Kiloyla İdeal Sağlık eğitimleri

Selçuklu Belediyesi ve Akademi Hastanesi’nin halk arasında şişmanlık olarak da bilinen obezite konusunda toplumu bilinçlendirmek amacıyla 23 Mayıs’ta başlattığı “Doğru Kiloyla İdeal Sağlık” eğitimleri, Piri Reis Parkı’nda yapılan ikinci Toplu Yürüyüş ve Egzersiz programıyla sona erdi. Katılımcılara, yürüyüş öncesi ve sonrası tansiyon ölçümü yapılarak, doğru ve etkili egzersiz teknikleri hakkında bilgi verildi. Obezitenin neden olduğu sağlık sorunları ve risk faktörleri hakkında bireyleri bilgilendirmek ve vücut yağ analiz sonuçlarına göre, katılımcıların obezite risklerini tespit etmek amacıyla her pazartesi saat 11.00’de Alaaddin Tepesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ve özellikle Konyalı hanımların yoğun ilgi gösterdiği “Doğru Kiloyla İdeal Sağlık” eğitimleri 10 hafta sürdü. Eğitim çerçevesinde her ayın son hafta sonu, Selçuklu Belediyesi tarafından tahsis edilen yürüyüş alanlarında düzenlenen yürüme ve egzersiz etkinliklerinin sonuncusu Sancak Mahallesi Piri Reis Parkı’nda gerçekleştirildi. Akademi Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doktor Mehmet Portakal’ında hazır bulunduğu etkinliğe açık havada spor ve yürüyüş yapmak isteyenler aileleri ile birlikte katıldı.

Yürüyüş öncesi ve sonrasında tansiyonları ölçülen katılımcılara, Uzman Doktor Mehmet Portakal tarafından, doğru ve etkili egzersizin nasıl yapılması gerektiği konusunda bilgi verildi. Akademi Hastanesi ve Selçuklu Belediyesi’nin, her 3 kişiden ikisinin obez olduğu ülkemizde, obezite konusunda toplumun bilinçlenmesi, kişilere doğru beslenme ve spor yapma alışkanlıklarının kazandırılması amacıyla başlattığı ve 10 hafta devam eden “Doğru Kiloyla İdeal Sağlık” eğitimleri ikinci Toplu Yürüyüş ve Egzersiz Etkinliği ile sona erdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri