Selçuklu’da 5 yılın muhasebesi

AK Parti’den tekrar aday gösterilen Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, altyapıdan çevre düzenlemesine, kültür ve sanattan turizme, eğitimden spora, sağlıktan sosyal tesislere kadar gerçekleştirilen çalışmaları dile getirdi

Gerçekleştirilen aday tanıtım toplantısında yeniden Selçuklu Belediye Başkan adayı gösterilen Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, haftanın ilk mesai gününde belediye personeli ile bir araya geldi.

PARKLAR VE YEŞİL ALANLAR OLUŞTURULDU

Selçuklu Kongre Merkezi’nde gerçekleşen “Aile Buluşması” programında konuşan

Başkan Ahmet Pekyatırmacı, “Son 5 yılda; Selçuklumuzun hiçbir mahallesinde asfaltsız yol, kaldırımsız sokak kalmasın diye 5 milyon 797 bin 624metrekare asfalt, 1 milyon 82bin 573 metrekare parke, 304 bin 401 metre bordür çalışması yaptık. Yeşil alanı, parkı olmayan mahallemiz kalmasın diye, Selçuklu Seyir Tepesi, Cem Sultan Parkı, Yelda Parkı, Merve Mercan Parkı, Selçuk ve Sancak Bisiklet ve Kaykay Parklarını yaptık, bu parklarımızla birlikte 389 bin 801 metrekarelik alanda yeşil alan çalışması gerçekleştirdik. Fidan, çalı ve gül olmak üzere toplam 405 bin 908 adet bitki dikimi yaptık. Vatandaşlarımız mevsim şartlarından etkilenmeden rahatlıkla alışverişlerini yapabilsin diye 6 mahallemizde kapalı pazaryerleri inşa ettik. Yine hemşehrilerimiz eğitim ve spor faaliyetlerini, sosyal aktivitelerini gerçekleştirebilsin, güzel vakit geçirebilsin diye 5 mahallemize sosyal tesis kazandırdık. Türkiye’nin ilk sıfır atık belgesine sahip belediyesi olarak Sıfır Atık Müdürlüğümüzü kurduk. Atık Kumbaram projesini başlattık, Kompost Üretim Tesisimizi kurduk, 2. El Pazarı projemizi başlattık, belediye hizmet binamıza, Kelebekler Vadisi Parkımıza, Yeni Nesil Şehir Kütüphanesine, Bağrıkurt Tesisimize GES Panelleri kurarak belediyemizin elektrik enerjisi ihtiyacının yüzde 80’ini buradan karşılamaya başladık” dedi.

ÇEVRE FAALİYETLERİ, SAĞLIK VE EĞİTİM YATIRIMLARI

Sıfır atık faaliyetleri çerçevesinde 72 mahallede 4 adet atık kumbaram, 1 adet mobil atık kumbaram, 16 adet mobil atık getirme merkezi, bin 509 adet kafes, 10 bin 402 adet iç mekan geri dönüşüm kutusu, 608 adet tekstil kumbarası, 37 adet ilaç kumbarası ve 50 adet biyobozunur atık konteyneri ile 128 bin 42 ton değerlendirilebilir atık toplayarak ülke ekonomisine katkıda bulunduklarını belirten Başkan Pekyatırmacı,“Sağlık tesisi olmayan bölgemiz kalmasın diye 6 mahallemize aile sağlığı merkezi, 4 mahallemize 112 acil sağlık hizmetleri istasyonu, 1 mahallemize de aile gelişim merkezi kazandırdık. 1 mahallemize ise toplum ruh sağlığı ve sağlıklı hayat merkezi kazandırmak için yapım çalışmalarımızı başlattık. Çocuklarımız en iyi şartlarda eğitim görebilsin diye 6 mahallemizde toplam 92 derslikli 6 okulumuzu ve bin yatak kapasiteli 15 Temmuz Yurt Yerleşkesi’ni Selçuklumuza kazandırdık. SETAP kapsamında oluşturduğumuz okul dışı öğrenme ortamlarımızda 87 bin 746 öğrencimize hizmet verdik. Yeni Nesil Şehir Kütüphanesi de dahil olmak üzere 29 kütüphaneyi Selçuklumuza kazandırarak toplam kütüphane sayımızı 108’e yükselttik ve Türkiye’de de en çok kütüphaneye sahip olan ilçe unvanını elimizde bulundurmaya devam ettik” ifadelerini kullandı.

SOSYAL ETKİNLİKLER YAPILDI

Türkiye’nin en kapsamlı çocuk etkinliği olan Şivlilik Çocuk Bayramı’nı 3 yıldır rekor katılımlarla gerçekleştirdiklerini dile getiren Ahmet Pekyatırmacı, “Yine mahalle şenliklerinden uçurtma ve karne şenliklerine birçok etkinliği geleneksel hale getirerek sürdürmeye devam ediyoruz. Tarihe Vefa diyerek Gevale Kalesi’nde, tarihi Sille Mahallemizde geniş kapsamlı restorasyon çalışmaları gerçekleştirdik. Kaya Islahı projemizle Sille’yi afete maruz bölge statüsünden çıkardık. Subaşı Hamamı’nı restore ettik, Merdivenli Sokakların ıslahını yaptık” diye konuşu.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri