Selçuklu Yadigarı Tarihi Ahmet Ağa Camii'nde Restorasyon Çalışması Başladı

Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesinde Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Tarihi Hacı Ahmet Ağa Camii'nin onarımı ve çevre düzenlemesi yapılması için çalışma başlatıldı. Selçuklular döneminde yapılan ve daha önce birkaç kez onarımdan...

Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesinde Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Tarihi Hacı Ahmet Ağa Camii'nin onarımı ve çevre düzenlemesi yapılması için çalışma başlatıldı.

Selçuklular döneminde yapılan ve daha önce birkaç kez onarımdan geçen Hacı Ahmet Ağa Camisi, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından aslına uygun şekilde restore edilecek. Vakıflar Sivas Bölge Müdürlüğü yetkilileri, yüklenici firmaya yer teslimi yaptı. Yozgat Vali Yardımcısı Can Aksoy, Boğazlıyan Kaymakamı Ahmet Dilsiz, Vakıflar Sivas Bölge Müdürü Ali Veral ve Bölge Müdürlüğü Teknik Heyeti ihale kapsamında yapılacak çalışmalar hakkında bilgi aldı. Boğazlıyan Hacı Ahmet Ağa Camii onarımı ve çevre düzenlemesi işi 618 bin 638 TL bedelle, Vakıflar Sivas Bölge Müdürlüğü tarafından aslına uygun restore edilmesi amacıyla ihale edildi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri