Selçuklu ve Girne arasında kardeşlik köprüsü kuruldu

Selçuklu Belediyesi tarihi köklerine vefa göstermeye devam ediyor. Bu anlayışla kardeş ülke Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile işbirliği ve kardeşliği geliştirmek için önemli bir adım daha atıldı. Selçuklu Belediyesi ve Girne Belediyesi imzalanan protokol

Selçuklu Belediyesi tarihi köklerine vefa göstermeye devam ediyor. Bu anlayışla kardeş ülke Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile işbirliği ve kardeşliği geliştirmek için önemli bir adım daha atıldı. Selçuklu Belediyesi ve Girne Belediyesi imzalanan protokol ile kardeş şehir oldu. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)-Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem’in de hazır bulunduğu programda Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ve Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü kardeş şehir protokolünü imzaladı. Törende AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, Selçuklu Belediyesi ve Girne Belediyesi başkan yardımcıları ve meclis üyeleri de hazır bulundu. 

Protokol ile iki tarihi şehir arasında, şehircilik, kültür, iletişim, sanayi, ticaret, ekonomik, bilim, sanat, çevre, sağlık, spor ve turizm gibi alanlarda karşılıklı işbirliğinin geliştirilmesi amaçlanıyor. 

Belediyeler arasındaki ilişkilerde bilgi ve tecrübe paylaşımının büyük önem taşıdığını ifade eden Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, “Bugün de Selçuklu Belediyesi ile yapacağımız bu protokolde de amacımız öncelikle karşılıklı sevgi, hoşgörü, güzel kültür sayesinde iki şehirdeki insanları buluşturarak onların birbirleriyle kaynaşması ve bir şehirde olan bir bilgi ve tecrübenin diğer bir şehirle paylaşılması yönündedir” dedi.

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ise, “Selçuklu Belediyesi olarak hem Türkiye’de hem Türkiye dışında pek çok belediye ile kardeş belediye protokolünü yürütüyoruz ve farklı çalışmalar yapıyoruz. Ama Kıbrıs’la ilk defa böyle bir birlikteliği oluşturuyoruz. Ben özellikle Kıbrıs’taki Girne Belediyemizle kardeş şehir protokolü imzalayacak olmamızdan dolayı duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum” dedi. Belediyelerin kardeşlik protokollerinin anlamlı olduğunun altını çizen Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)-Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, “İki belediyenin çok geniş bir işbirliğine açık olduğunu gördüm. Bu manada çok memnun oldum. Kapalı Maraş‘ın açılmasında da Konya Büyükşehir Belediyemizin çok büyük hizmetleri oldu. Her noktada inşallah bu hizmetler devam edecek” ifadelerini kullandı. 

HABER MERKEZİ


 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri