Selçuklu Tıp'ta ''Stres Yönetimi'' eğitimi

Stresten kurtulma önerileri: ''Düzenli egzersiz yapın, düzenli uyuyun, hayvanlarla ilgilenin, elinizden gelenin en iyisini yapın ancak mükemmeliyetçi olmayın''

Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi Eğitim Komitesi tarafından organize edilen ''Kişisel Gelişim Eğitimleri'' çerçevesinde hastane çalışanlarına ''Stres Yönetimi'' konusunda eğitim verildi.
     Uzman Psikolog Esra İlgün, Başhekimlik Toplantı Salonu'ndaki eğitimde, stresin, bedensel, çevresel, işle ilgili ve ruhsal durumlardan kaynaklanabileceğini belirtti.
     Stresin, kısa süreli olarak kaslarda kasılma, gerginlik, endişe, unutkanlık ve dikkat sorununa yol açabileceği uyarısında bulunan İlgün, stresin, uzun süreli hipertansiyon, ülser, astım ve kalp hastalıklarına da neden olabileceğini ifade etti.
     ''Stresi sosyal aktivitelere katılarak yenin'' diyen İlgün, şunları kaydetti:
     ''Oyun oynamak, spor yapmak, yeni bir hobi edinmek, hayal kurmak stresi yenmede etkili olabilir. Dengeli beslenmek ve daha az kafein almak stresi azaltır. Düzenli egzersiz yapın ve düzenli uyuyun. Sosyal aktivitelere katılın. Oyun oynayın ve hayvanlarla ilgilenin. Özellikle hayvanlarla ilgilenmek stresi yenmede etkili yöntemlerden biridir ve pek çok ülkede terapi amaçlı kullanılmaktadır. Sevdiklerinizi arayın ve onlara sevginizi belirtin. Hayatta birçok birey mükemmel olmak için uğraşır. Mükemmeliyetçilikten kurtulmak stresi azaltır. O nedenle elinizden gelenin en iyisini yapın ancak mükemmeliyetçi olmayın. Kendinizi olduğu gibi kabul edin.''

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri