Selçuklu Tıp'ta, Konya Ortopedi ve Travmatoloji Toplantısı

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Selçuklu Tıp Fakültesi'nce 4. Konya Ortopedi ve Travmatoloji Toplantısı gerçekleştirildi.
Selçuk Üniversitesi (SÜ) Selçuklu Tıp Fakültesi'nce 4. Konya Ortopedi ve Travmatoloji Toplantısı gerçekleştirildi.
     Selçuklu Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Hakan Şenaran, bu toplantılarda ortopedi alanında uzmanları buluşturarak son gelişmeleri ve yapılan araştırmaları paylaştıklarını belirtti.
     Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bahattin Kerem Aydın ise ''Kemik ve Yumuşak Doku Tümörlerinde Temel Tanı Yaklaşımları'' konusunda bilgi verdi.
     Yanlış tedavi yöntemleri yarardan çok zarar verildiğini söyleyen Aydın, kas iskelet sistemi tümörlerinin, ehil doktorlar tarafından değerlendirilmesi gerektiğini, tanı ve tedavi yöntemlerinin doğru kullanımıyla birçok tümörün başarıyla tedavi edilebildiğini ifade ederek, ''Kol ve bacaklardaki sertlikler aralıklarla ortopedi uzmanları tarafından değerlendirilmelidir. Bu sertliklerin çoğunun korkulacak bir yönü yoktur. Ancak diz ve omuz etrafındaki her türlü ağrıların dikkatlice değerlendirilmesi faydalı olacaktır'' dedi.
     Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanlarından Dr. Seyhun Ertan da meslekte 40 yılını doldurduğunu dile getirerek, mesleğe başladığı yıllarda Konya'da sadece 4 ortopedist olduğunu yinede bütün olumsuzluklara rağmen birçok ameliyatı burada gerçekleştirdiklerini ifade ederek, ''Bugün sevinerek söylüyorum ki Konya'da ortopedi alanındaki gelişmeler Türkiye'nin diğer illerinden çok daha fazladır'' diye konuştu.
     Toplantıya, İstanbul Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı'ndan Dr. Volkan Gürkan, İstanbul Metin Sabancı Baltalimani Kemik Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden Dr. Turgay Er ve Konya'da görev yapan doktorlar katıldı. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri