Selçuklu Tıp Fakültesi'nde kapasite ve kaliteyi artırmak hedefleniyor

Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesini, hem kapasitesini hem de kalitesini arttırmayı hedeflediklerini bildirdi
Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesini, hem kapasitesini hem de kalitesini arttırmayı hedeflediklerini bildirdi.
     Gökbel, yazılı açıklamasında, hastaneye çevre il ve ilçelerden müracaat eden hasta sayısı her geçen gün arttığını, personel eksikliğini gidermek için çalışmaların sürdüğünü belirtti.
     Personel eksikliği nedeniyle kompleksin, yüzde yüz kapasite ile hizmet veremediğini vurgulayan Gökbel, ''Önümüzdeki süreçte bir yandan bu eksikliği giderirken, diğer yandan tüm branşlarda hizmet kalitesini artırmayı amaçlıyoruz' ifadelerini kulandı.
     Dünyadaki tıp alanında ileri seviyelere ulaşmış ülkelerdeki her türlü tıbbi gelişmeyi yakından takip eden ve kısa sürede uygulamaya koyan genç ve dinamik kadrolara sahip olduklarını hatırlatan Gökbel, şunları kaydetti:
     ''Hastanemizde bugün itibariyle 34 profesör, 23 doçent, 62 yardımcı doçent, 164 araştırma görevlisi, 2 diyetisyen, 6 biyolog, 129 hemşire, 38 sağlık teknikeri, 37 idari personel ve çok sayıda geçici personel görev yapmaktadır. Hastanemiz 121'i yoğun bakım olmak üzere 934 yatak kapasitesine sahip. Genç ve dinamik kişilerden oluşan akademik ve idari personelimizin sayısını en kısa sürede artırarak tam kapasite ile hizmet vermek istiyoruz. Bunun için de gerekli tüm girişimleri yapıyoruz.'' 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri