Selçuklu Tarihi araştırılacak

Selçuklularda Bilim ve Düşünce Sempozyumu Bilim Kurulu çalışmalarına başladı. Sempozyum için sunulan tebliğler Bilim Kurulu tarafından değerlendirildi

Selçuklularda Bilim ve Düşünce Sempozyumu Bilim Kurulu çalışmalarına başladı. Sempozyum için sunulan tebliğler Bilim Kurulu tarafından değerlendirildi. Cumhurbaşkanlığı himayesinde Büyük Selçuklu Mirası Projesi kapsamında II. Uluslararası Selçuklu Kültür ve Medeniyeti ‘Selçuklarda Bilim ve Düşünce Sempozyumu’ çalışmaları sürüyor. Toplantıya Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Mustafa Demirci, Bilim Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Salim Koca, Prof. Dr. Ahmet Yaşar Ocak, Prof. Dr. Mehmet Şeker, Prof. Dr. Mikail Bayram, Prof. Dr. Ramazan Altıntaş, Doç. Dr. Muhittin Uysal, Prof. Dr. Bayram Ürekli, Prof. Dr. Muhittin Tuş, Prof. Dr. Mustafa Öztürk ve Doç. Dr. Nuh Aslantaş katıldı.

Sempozyum Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Salim Koca, “Selçuklular Dönemi Türk Tarihi içerisinde yeni bir dine ve medeniyete girdikleri dönemi ifade eder. Bu dönem üç asırlık bir süreyi içine alır. Bu dönemde Türkler İslam dünyasına yeni bir canlılık getirmişlerdir. İlim, kültür, ekonomi ve sosyal hayata canlılık getirmişlerdir. Çünkü Selçuklular kurdukları devleti yerli halka açmışlar, halk içerisinden zeki yetenekli olanlarla birlikte çalışmışlardır.” diye konuştu. Prof. Dr. Ahmet Yaşar Ocak da, “Selçuklu tarihi dünya ve Türk tarihçiliğinde maalesef talebi az olan bir konu olmuştur. Bu bakımdan böyle bir sempozyum düzenlenmesi bilim dünyasının dikkatini bu konuya çekmek ve konuyu aktüel hale getirmek açısından önemlidir. Böyle bir etkinliğin düzenlenmesi ve hayata geçirilmesi büyük önem taşımaktadır” dedi. Sempozyuma Türkiye’den ve özellikle Ortadoğu ve Kafkaslar olmak üzere dünyanın birçok ülkesinden 400’ün üzerinde tebliğ özeti gönderildi. Bu tebliğ özetlerinin değerlendirilmesinin ardından sempozyumda sunulacak tebliğler için bilim adamlarına çağrı yapılarak sempozyuma katılmaları sağlanacak. Selçuklularda Bilim ve Düşünce Sempozyumu 20-21-21 ekim 2011 tarihlerinde Konya da yapılacak.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri